Най-богатите наследници на руски милиардери

8840
Най-богатите наследници на руски милиардери

Ако вземем общото състояние на всички 77 милиардери, намерили място в последния списък на Forbes (283 млрд. долара) и го поделим между децата им (тези милиардери имат 243 деца), се получава някъде над милиард на дете.

Forbes решава да разбере на кои наследници им е провървяло най-много. В списъка ще се запознаете с 20 семейства, всяко от децата в тях получава не по-малко от 1.82 милиарда долара. Общият брой на децата е 47.

По принцип този списък не може да бъде наречен рейтинг на наследниците. Не са отчетени дяловете, които получават съпрузите. За по-просто делим състоянието на бизнесмените между признатите им деца.

Получава се интересно. Децата на Роман Абрамович са 13. Затова те не попадат в списъка. Затова пък в него можете да видите младшия партньор на Искандер Махмудов - Андрей Козицин. Неговата единствена дъщеря може да претендира за 2.4 милиарда долара.

Към днешна дата най-богатият наследник - 8.9 милиарда, е Юсуф Алекперов. Той е единствен син на президента на Лукойл Вагит Алекперов.

Своите наследници милиардерите възпитават по различен начин. Алекперов например е направил всичко възможно да възпита така сина си, че той да остане в Русия и да продължи делото му. Юсуф е получил профилирано образование и в момента работи като обикновен инженер в различни компании на Лукойл.

Основният собственик на Алфа-Груп Михаил Фридман пък дава на децата си пълна свобода на избор. Той не иска да създава династия. Нито едно от децата му няма намерение да работи.

Независимо къде се обучават децата на милиардерите - в Русия или зад граница, те често предпочитат специалности като Икономика и Мениджмънт.

1. Вагит Алекперов

Състояние: 8.9 млрд. долара

Дете: Юсуф Алекперов (1990)

Средно на едно дете: 8.9  млрд. долара

Юсуф е единствено дете. През 2016 година вече не е един от най-желаните ергени в Русия, тъй като се ожени за блондинка на име Алиса.

Разполага с две дипломи. Едната в сферата на нефта и инженерството, а другата - по икономика и мениджмънт.

2. Андрей Мелниченко

Състояние: 8.2 млрд. долара

Дете: Тара Мелниченко (2012)

Средно на едно дете: 8.2  млрд. долара

Собственикът на Еврохим и СУЕК се ожени през 2005 година за Сандра Николич, бивша солистка от белградска група. Дъщерята на Мелниченко - Тара, е на 4 години. Все още не ходи на училище.

Заедно с родителите си пътешества из цял свят. Мелниченко разполага с къщи в Русия, САЩ, Великобритания, Франция, Швейцария и Монако.

3. Леонид Михелсон

Състояние: 14.4 млрд. дзолара

Дете: Виктория Михелсон (1992); син (2015)

Средно на едно дете: 7.2  млрд. долара

Дъщерята на Михелсон се специализира в съвременното изкуство. Тя е изучавала история на изкуството в Нюйоркския университет.

През 2009 година баща й създава фонд в Москва, който активно поддържа млади руски художници и организира изложби на Запад.

4. Алексей Кузмичев

Състояние: 6.7 млрд. долара

Дете: Алексис Кузмичев (2009)

Средно на едно дете: 6.7  млрд. долара

В момента синът на Кузмичев ходи на училище в Париж.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Николай
# 0
22:07 | 16 July 2016
"ОксфорТ", сериозно?!?, "бизнесмеТа?
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Ba Na Hills - слънчевата земя на чудесата

Кацнал на висок хълм, който гарантира прекрасен природен пейзаж,...