Най-добра възвращаемост бележат търговските центрове във Франция и Ирландия

1191
Секторът на търговската недвижима собственост продължава да показва устойчиво развитие в цяла Европа през изминалата година, сочат данни на СВ Richard Ellis.

Според проучването, проведено през 2006 година, 8 от 15 големи търговски центъра са отбелязали по–добра възвращаемост, в сравнение с останалите отрасли (жилищни и индустриални).

За втора поредна година най- преуспяващи и добре представящи се са търговските центрове във Франция и Ирландия, които са регистрирали възвращаемост съответно от 24.9% и 20.5%.

Най–ниската обща възвращаемост за втора поредна година е отчетена в Германия – съответно 4.9%, както и в Швейцария 7.8%. За отбелязване е, че и в двете страни възвращаемостта се е подобрила, в сравнение с изминалата година, но ръстът на наемните нива си остава доста скромен.

Тези две страни са също и единствените, в които стойността на възвращаемост не е достигнала двуцифрени стойности.

Показателите включват изследване, проведено сред 1.616 големи търговски центъра в 15 страни из цяла Европа, чиято капиталова стойност е достигнала 88.4 млрд. евро в края на 2006 г.

Относно пазарните тенденции за 2007 г., според данните на CBRE, инвестициите в търговски центрове в Европа са достигнали 997 млн. евро за първото полугодие, което е почти еднакво с инвестициите за същия период на миналата година.

Обемите са нараснали значително във Великобритания, Германия, Италия и много от страните в централна и източна Европа.

За периода на първото полугодие почти 70% от инвестициите в Европа са направени от чуждестранни инвеститори.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg