Най-добрите работодатели в света

6229
Най-добрите работодатели в света

Най-голямата социална мрежа Facebook е най-привлекателният работодател в света според ежегодната класация Employees' Choice Awards. В края на класацията е Starbucks, а добре познатите ни Apple и IKEA са съответно на 34 и 43 място.

Класацията се определя от оценката на самите служители на различните компании, които работят в САЩ, но тъй като повечето от тези компании са международни, класацията се следи с интерес в целия свят.

Facebook остава най-привлекателният работодател за втора поредна година, макар почти до края на класирането да заемаше трето място. Компанията получи оценка 4.7 от 5 възможни бала.


Нека видим и останалите топ работодатели и какво привлича служителите в тях:

1. Facebook

Оценка: 4.7

Ръководството на компанията наистина вярва в мисията на Facebook да направи света по-отворен и свързан, смятат служителите.  Един софтуерен инженер в компанията получава средно 6 298 долара на месец,а корпоративната среда е приятелска.

2. McKinsey & Company

Оценка: 4.5

Според служителите това е едно от най-добрите места за работа, с интересни проблеми за решаване, чудесни клиенти, интелигентни колеги и влияние върху света.

3. Riverbed Technology

Оценка: 4.5

Високата базова заплата, бързото развитите на компанията и прозрачната й култура привличат служители, макар те понякога да се оплакват от прекалено бързото темпо на работа.

4. Bain & Company

Оценка: 4.5

Смятана за една от най-престижните консултантски фирми в света, тя работи с две трети от компаниите в класацията Fortune 500. Служителите й намират за привлекателна корпоративната й култура, поддържащата и интелектуално стимулираща колегиална среда, но се оплакват от липса на време.

5.M. D. Anderson Cancer Center

Оценка: 4.3

Служителите я определят като гъвкава и социална компания,  макар работата да е стресова.

6.Google

Оценка: 4.3

Google се грижи за своите служители и за техния жизнен баланс.  Работата обаче е много, а издигането в кариерата- трудно.

7.Edelman

Оценка: 4.3

Служителите им са доволни от свободата да реализират идеите си, както и баланса на професионалното си и лично време, но изглежда има известни колизии между служителите и мениджмънта.

8. National Instruments

Оценка: 4.3

Служителите смятат, че имат  едно от най-добрите работни места, в което служителите се поставят на първо място. Те обаче са притеснени как ще се справи компанията в по-дългосрочен план с растящата конкуренция в IT-сектора.

9. In-N-Out Burger

Оценка: 4.2

Компанията е определяна като идеално място за първа работа, което осигурява безплатни бургери на обяд и няма проблем да си вземете почивен ден.  Но едва ли това е мястото, на което дипломиралите се студенти да направят блестяща кариера.

10. Boston Consulting Group

Оценка: 4.2

Според служителите й, това е прекрасно място за започване на кариера, с умни колеги много възмоижности за развитие. Нарастващият брой несвързани с основната дейност бизнеси обаче притискат служителите, които се оплакват още от супеарогантните деца, които идват в киманията веднага след колежа. 

Българският бизнес

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Българин
# 0
15:12 | 14 December 2012
Само на мен ли ми прави впечатление ,че няма нито една компания производител и само банки и разни IT компании в които само се подпират по канцелариите ?
Знаещият
# 1
15:12 | 14 December 2012
Ако направите класация на най-лошите работодатели в България едва ли ще има изключения не влезли в класацията и неполучили заслужено място в нея ! А ако и направите класация за това по тайствен начин е спечелил милионите и милиардите си при положение ,че са полуграмотни и най-престижната професия която са имали преди да станат български бизнес и политически елит е било градинар или хамалин на плодзеленчуковата борса примерно !
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg