Най-големите строителни предприемачи в Русия

1796
Най-големите строителни предприемачи в Русия

Руските градове се променят, а сградите в тях растат все по-нависоко. Нови сгради, както с традиционен, така и с необикновен дизайн, никнат по улиците като демонстрация на новия изглед на старите градове, информира russia-ic.com. Руските строителни предприемачи не пропускат нито един шанс да се възползват от нарастващите цени на пазара на недвижими имоти. Те разширяват дейността си, поемат нови проекти, след което се опитват да извлекат максимална печалба. Ето и някои от ключовите играчи на пазара на недвижими имоти в Русия:

MIRAX Group

MIRAX Group е интернационална корпорация, един от петте водещи строителни предприемачи в Русия. Компанията се фокусира върху изпълнението на уникални проекти, които никога досега не са били правени в страната. В момента работи по седем проекта с обща площ 2 426 000 кв. м, както в Русия, така и в чужбина. Като цяло MIRAX Group може да се похвали с множество строителни обекти с обща площ 12 милиона кв. м.

Компанията се асоциира с бъдещата най-висока сграда в Европа. Това е една от кулите, разположени на територията на Московския Международен делови център, известен още като Москва-Сити. Сградата, която е част от офис комплекса Федерация, ще бъде висока 354 метра и обещава да стане една от престижните и впечатляващи офис сгради на руската столица.

Eurasia Logistics

Компанията е основана през 2005 г. като дъщерна фирма на Investment Group Eurasia с цел изпълнението на логистични проекти из цяла Русия. Днес Eurasia Logistics е ядрото на цяла група компании, предоставящи пълен цикъл от услуги в изграждането на индустриални паркове от клас А.

Eurasia Logistics оперира в 14-те най-големи района на Русия и има готовност да навлезе на пазарите в Казахстан, Украйна и Турция.

Всички индустриални паркове на компанията оперират под марката GREENGATE от 2007 г. насам. Eurasia Logistics планира да създаде мрежа от 28 парка, които ще имат обща площ от 9.3 млн. кв. м в Русия, Украйна, Казахстан и Турция до 2011 г.

ST Group Region

Основаната през 2003 г. ST Group Region е лидерът на руския пазар на недвижимо имущество. Една от основните дейности на компанията е цялостното изпълнение на проекти в областа на недвижимата собственост. Компанията извършва първоначални анализи на строителните обекти, маркетингови проучвания, изработва подробни бизнес планове, организира строителния процес, подсигурява нужния одит на качеството, управлява финансите, рисковете и предоставя услуги, свързани със завършените сгради.

ST Group Region е построила, строи и проектира над 40 проекта с обща площ от 1 000 000 кв. м. Повечето от проектите на компанията се изпълняват под ръководството на водещи западни архитекти и са отличени с награди, както в Русия, така и в чужбина.

В момента St Group Region и нейните подразделения строят модерни жилищни сгради и бизнес комплекси в градове като Москва, Ростов на Дон, Ставропол, Сочи, Лазаревское, Краснодар, Новосибирск, Нижни Новгород, Ялта, както и в съседни държави.

Sistema-Hals

Sistema-Hals е основана през 1994 г. с цел консолидиране и управление на активите на AFK Sistema в сектора на недвижимото имущество и строителството.

Днес това е една диверсифицирана компания, оперираща на пазарите на недвижимо имущество в Русия и страните от ОНД.

През годините Sistema-Hals успешно е завършила над 30 проекта с обща площ от около 300 000 кв. м. Между тях са централата на DaimlerChrysler, офис сградата Hals-Tower, централата на Pipe Metallurgical Company и хотел от международната верига MaMaison.

Sistema-Hals е първата руска компания от сектора на недвижимите имоти, която се листва на основния пазар на Лондонската фондова борса, където набира 432 млн. долара от IPO през ноември 2006 г.

RGI International

RGI International е основана през 2006 г., но бързо се преврща в една от най-атрактивните компании на московския пазар. Нейните проекти привличат вниманието, както на обикновените хора, така и на специалистите. Основателят на компанията Борис Кузинец е един от първите предприемачи, които строят сгради в западен стил в Москва.

RGI International се фокусира върху строителството на скъпи жилищни, административни и търговски имоти в руската столица и околностите. Проектите й в момента са съсредоточени основно в района на Садовое колцо, който е най-скъпото място за строене в града.

Първият проект на RGI International - офис сградата Butikovsky, помогна на компанията да получи признание за архитектурните си качаства.

Сградата Butikovsky включва осем нива, между които две подземни, използвани за паркиране. Сданието има обща разгъната площ от приблизително 8 929 кв. метра, включително и четири етажа с 4 200 кв. м офис площи.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg