Най-лоялните банкови клиенти

2878
Най-лоялните банкови клиенти

Във времена, когато хората недоволстват от банките, има такива, които са били клиенти на една и съща банка цели 76 г.!

Щатските банки обявиха най-лоялните си клиенти. Тези са хора са държали една и съща сметка повече от 40 г. Вижте какво споделят те пред CNN:

Хелън Хайдуска - клиент от 1935 г. (76 години)


Възраст - 95 г.

Банка: Wells Fargo (бивша Stockyards National Bank)

Роден град: Омаха, Небраска


 

След колежа решили да се оженят с приятелят й, а Хелън казала, че ако ще се женят, трябва да си отворят спестовна сметка.

И си направили такава в Stockyards National Bank. Сметката е отворена на името на съпруга й, който починал преди 27 години.

След отварянето на сметката мъжът й вкарвал цялата си заплата в нея, която била 5 долара на седмица. След 6 месеца имали 50 долара. Двамата наели първата си къща заедно. Тя струвала 20 долара на месец и им останали само 30 долара в сметката. Тази сметка никога не е била закривана, дори и да са имали само 2-3 долара в нея в някои моменти.

Госпожа Хайдуска живее само на няколко минути от банката. Тя ходи там всеки месец. Не ползва банкомат и не може да си спомни дали има дебитна карта.

Преди години тя отворила още една сметка, в която си получава пенсията. „Един човек на име Бил, който работи в банката, ми обясняваше цял следобед как работи сметката," казва г-жа Хайдуска. „За това следващия път, когато отидох им занесох една кутия с понички за благодарност и сега ме наричат „дамата с поничките".

Франк Реста - клиент от 1968 г. (43 години)

Възраст: 62 г.

Банка: Chase

Град: Лонг Айлънд, Ню Йорк

 

Помня деня, в който отворих първата си сметка, казва той. Беше юли 1968 г. Аз работех в MetLife и в сградата ни имаше клон на Chase Manhattan.

В онези времена ни плащаха в брой, аз печелех по 77.59 долара на седмица - това бяха много пари, си спомня той. В момента ползвам чек номер 9 826 от сметката. Имам и няколко други сметки в банката, но тази ми е първата.

Лула Роупърс - клиент от 1950 г. (61 г.)

Възраст: 101 г.

Банка: U.S. Bank (бивша First National Bank of Aurora)

Град: Ивънсвил, Индиана

 

Отворихме сметката със съпруга ми, защото банката ми беше близо, а персоналът е много учтив. Тя все още се намира в същата сграда. Ходя там 2 пъти в месеца. Прекалено стара съм, за да ползвам компютъра. Ходя да тегля пари през 2 седмици и това е, казва тя.

Оугъст Хубер - клиент от 1951 г. (60 г.)

Възраст: 64 г.

Банка: Missouri Bank

 

Баба ми отвори за мен разплащателна сметка, когато бях на 4 години. Бяха я открили, защото имахме приятели, които работеха в банката. Не я ползвах дълго време. Започнах да я ползвам чак когато влязох в колеж. Работех през лятото и влагах парите в тази сметка.

Спомням си една смешна история. С мой приятел купихме парцел земя, мислехме се за истински бизнесмени, бяхме с костюми и много доволни от себе си. Приключихме преговорите и се върнахме да вземем колите си от паркинга. Тогава осъзнахме, че нито един от нас не носи дори долар джоба си. Трябваше да вървим няколко пресечки до банката, за да изтеглим пари.

Джим Нюмън - клиент от 1971 г. (40 г.)

Възраст: 58 г. Chase

Град: Чикаго

 

Когато бях на 18 г. започнах работа в Gary-Wheaton Bank. Отворих си сметка. Не се задържах дълго на тази работа, но запазих сметката.

В момента аз и жена ми имаме обща разплащателна сметка, спестовна сметка, две ипотеки и още един кредит, три кредитни карти, бизнес сметка и бизнес кредитна карта. Синът и дъщеря ми също имат своя сметка там. Може би семейството ни заедно има поне 20 сметки в банката.

Нанси Екърт - клиент от 1955 г. (56 г.)

Банка: U.S. Bank (преди State Bank of Freeport)

Град: Фрийпорт, Илиноис

 

Отворихме сметката, когато съпругът ми учеше право, а аз работех. По онова време жени не можеха да имат сметка на свое име, въпреки че аз бяха тази, която работеше!

Ходя в банката веднъж на 6 седмици. Не използвам банкомат, рядко правя овърдрафт.

Томас Пруенте - клиент от 1959 г. (52 г.)

Възраст: 75 г.

Банка: Pontiac Federal Credit Union

град: Понтиак, Мичиган

 

Работех в болница и имахме наблизо клон на банката. Не ни таксуваха за осребряване на чековете.

Ходя там на всеки 6 седмици, имам и кредитни карти.

 

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

пешо
# 0
08:12 | 7 December 2014
Защо ли си мисля,че тази жена Хелън Хайдуска е от български произход и би се казвала Елена Хайдушка....
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg