Най-необичайните прибори за маса

19958
Най-необичайните прибори за маса

Целият набор вилици, лъжици и чаши върху една подредена по всички правила маса може да обърка всеки. Но какво бихте казали, ако към тях видите и някой от следните прибори

Пинцета за риба

Колкото по-прясна е рибата, толкова по-трудно може да бъде почистена от малките кости, без да се нарани крехкото филе и без да се изцапате. С особена популярност пинцетите за риба, изработени от норвежка стомана, се ползват в Япония, където на безукорния вид на сушито и сашимите се придава същото значение, което и на техния вкус и питателност.

Уред за чистене на скариди

За някои чистенето на скариди е част от наслаждението от яденето, но повечето предпочитат да плащат за изчистените полуфабрикати от магазина. На помощ отново пристигат японските готвачи с този странен уред, напомнящ обърната ножица, и много полезен за тези, които могат да си купуват морски дарове направо от търговците по азиатските и средиземноморски рибни пазари.

Чук за омари

Добрият стар чук, направен най-често от дърво, е поредното помощно средство за борба с десетокраки, костеливи морски дарове. Според кулинарите той върши много по-добра работа от популярните щипци.

Нож за миди

Този нож има две функции- да отвори черупката и да отдели от нея мидата. За първото се налага приборът да е направен от нисковъглеродна стомана, а за второто помага формата му- полузакръглена и издължена в края. Кулинарите съветват много да се внимава, за да не се бърка с триъгълния нож за скариди, тъй като неправилният избор често води до травми.

Нож за масло

Тази аристократична приумица, останала до наши дни, също си има особености. В случая не е важно как изглежда ножът, а правилата за употребата му. Той може да има остър връх за много твърдо масло или по-загладен, не трябва да е остър, нито твърде тъп. Що се касае за правилата за ползването му- той служи само и единствено да отрежете парче масло и да го поставите на мястото му. За да намажете филията си- ползвайте друг прибор.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg