Най-рисковите дестинации за аутсорсинг

2168
Най-рисковите дестинации за аутсорсинг

Дълго време Индия се считаше за най-добрата дестинация за аутсорсинг в света. Изглежда обаче това вече не е така. Последното проучване на Black Book of Outsourceing в областта показва, че сред 25-те най-рискови дестинации за аутсорсинг има осем индийски града. Причините различни градове да попадат в тази класация най-често са тероризмът, замърсяването и геополитическите проблеми.

Ето и кои са петте най-рискови дестинации за аутсорсинг в света:

1.Богота, Колумбия

Столицата на Колумбия оглавява класацията на най-рисковите дестинации за аутсорсинг според Black Book of Outsourcing. Корупцията и организираната престъпност са на най-високо ниво в Богота. Нестабилната валута на страната се счита за още една причина, поради която компаниите могат да имат затруднения.

Други причини, които се изтъкват, са необезопасените мрежи, инфраструктурата, нивото на технологиите и телефонните връзки, както и за терористичните или бунтовнически заплахи.

Освен това неконтролируемото замърсяване на околната среда в Богота и незрялата правна система също са причините. поради които компанииte не трябва да смятат града за идеалната дестинация за аутсорсинг.

2.Банкок, Тайланд

На второ място сред най-рисковите дестинации е Банкок. Нестабилната валута, необезопасените и несигурни мрежи, инфраструктурата и недоразвитата правна система са все неща, които правят града рискова дестинация за аутсорсинг.

Според Черната книга на аутсорсинга, в Банкок също така има високо ниво на корупция и организирана престъпност. Други причини са замърсяването и терористичните заплахи.

3.Йоханесбург, ЮАР

Най-големият град в ЮАР Йоханесбург заема третото място в класацията на най-рисковите дестинации за аутсорсинг. Високото ниво на организирана престъпност и броят полицаи на жител са основните поводи за притеснения. Нестабилната валута и корупцията са другите рискови фактори.

4.Куала Лумпур, Малайазия

Следващият град в класацията на най-рисковите дестинации е столицата на Малайзия Куала Лумпур.

Високото ниво на несигурни и необезопасени мрежи, инфраструктурата, технологиите и телефоните, замърсяването и недоразвитата правна система на страната са фактори, които не правят града много добър за аутсорсинг.

Страната също така е рискова дестинация основно заради проблемите със замърсяването. Терористичните и бунтовническите заплахи също мога да бъдат разубедят компаниите решили да изнасят производството си там.

5.Кингстън, Ямайка

Климатичните условия, правната система и неосигурените мрежи и инфраструктура са основните причини, поради които Кингстън е рискова дестинация за аутсорсинг.

Сред другите причини се посочват корупцията, организираната престъпност и нестабилната валута.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg