Най-скъпите думи за реклама в Google

8562
Най-скъпите думи за реклама в Google

Малките текстови реклами, които излизат встрани на екрана при търсене на определена дума в интернет търсачката Google, на практика генерират 97% от приходите от реклама на интернет компанията за последната една година.

Щатската интернет-търсачка прави по около 3 млрд. долара всеки месец от реклама, като тази цифра продължава да нараства.

Изследване на WordStream посочи кои са най-скъпите думи, за които се плаща за реклама срещу изписването им. Изследването стига до извода, че първите 20 категории сумарно допринасят за около 70% от приходите на компанията от реклама.

Най-скъпата дума е "insurance" (в превод - застраховане), като на рекламодателя му струва над 54 долара за един посетител, или по-точно 54.91 долара.

Това е сумата, която рекламиращият плаща всеки път, когато някой кликне на рекламата срещу посоченото дума.

Второто място в класация се заема "loans" (в превод от англ. - заеми), като рекламодателят плаща средно 44.28 долара за клик.

Третата най-скъпа дума в класацията е „mortgage" (в превод - ипотека), за която се плаща по 47.12 долара за клик.

Следващата дума е „attorney" (в превод - адвокат), като всеки, който иска да рекламира нещо, свързано с нея, ще трябва да се бръкне по 47.07 долара за клик.

Топ десет в класацията на най-скъпите думи се попълва още от думите - credit (кредит), lawyer (адвокат), donate (дарявам), degree (диплома), hosting (хостинг) и claim (иск).

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Google реклама
# 0
15:08 | 11 August 2011
Да определите цената на дадена ключова дума, е все едно да напишете че акциите на някоя фирма са най-скъпите... Днес може да е вярно, а утре не... за един може да са скъпи, за друг евтини.... www.sem.bg
до в чужбина
# 1
08:08 | 1 August 2011
еми ти като си напуснал България и тя пропада
В чужбина от 5 години.
# 2
23:07 | 31 July 2011
Аз съм на 19 години. Напуснах България след 9-ти клас. Говоря и пиша само на Английски от 4 години и въреки това успях да открия поне 4 правописни грешки в тази иначе толкова "официялна" статия. Редакторите вземете се върнете в училище и престанете да пишете "по точно" вместо "по-точно" и не е "абнгл." а е "англ." Също така пробвайте да си четете собствените статии преди да ги побликувате. Коя е третата най-скъпа дума? "Ипотека" или "Адвокат"? Ужас! До къде е стигнала България...
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg