Пет неща, за които американците харчат твърде много

6515
Пет неща, за които американците харчат твърде много

Средният американец определено не може да се определи като много богат с дохода си в размер на 44 569.20 долара през 2014 г. Това обаче не му пречи да разходва твърде голяма част от него за няколко конкретни неща. Ето пет от тях:

1. Планиране на сватба

Да се ожениш в САЩ не е много евтино начинание, особено ако двойката реши да го направи както трябва. Планирането на средна американска сватба отнема 26 444 долара. Доста голяма сума, нали?


Само за рокля обикновено се харчат около 1 200 долара. Още по-скъпи са роклята и костюмът на младоженеца, ако се изберат по-имените дизайнери.

2. За наем

Тези, които си мислят, че само младите нямат желание да си купуват имоти и да се занимават с всички досадни неща, свързани със собствеността, са в голяма грешка. Според статистиката процентът на собственици е много нисък във всички възрастови групи.

Това обаче не означава, че американците пестят от наеми. Около 11 милиона американци заделят над половината от дохода си за наем.

В допълнение, в повечето от щатите вноската по ипотечен кредит за покупка на имот е по-ниска от плащания месечен наем.

Американските потребители не са се втурнали да купуват имоти, дори въпреки рекордно ниските лихви в САЩ, през последните близо десет години. Едва ли ще тръгнат да правят това и когато лихвите поемат нагоре...

3. Изплащат студентски заеми

Студентските заеми са сериозно предизвикателство пред американците и икономиката им като цяло. Някои експерти смятат дори, че следващата дългова криза в САЩ ще стартира именно от този тип кредити.

Средният студент през тази година в САЩ се очаква да завърши с кредит в размер на 37 172 долара. Въпреки ръста в студентските кредити, ръстът в заплащането на завършилите изостава силно и не успява да компенсира това нарастване.

4. Издръжката на дете

Да се отглежда дете си е скъпо начинание. Особено скъпо обаче е то в САЩ. Според официални данни отглеждането на дете през 2013 година се изчислява на 245 340 долара. В допълнение идват и разходите за самото раждане, които могат да възлизат на няколко хиляди долара.

5. При летене

Американците летят много и това се определя от големия размер на тяхната държава. За това си начинание американците са склонни да си купуват всякакъв род приспособления, от възглавнички за глава до луксозни куфари.

Всъщност само разходите за багаж през 2014 година са възлезли на 3.5 милиарда долара, според данни на Bureau of Transportation Statistics. Авиокомпаниите събират също така 3 милиарда долара от такси за резервиране на година.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg