Полша е вторият най-атрактивен пазар за недвижими имоти в ЦИЕ за 2008 г.

2285
Полша е вторият най-атрактивен пазар за недвижими имоти в ЦИЕ за 2008 г.

Все повече статистики за пазарите на недвижими имоти по света нареждат страни, разположени в Централна и Източна Европа, на челните позиции, пише polskieradio.pl.

До скоро страни, които традиционно бяха считани за едни от най-привлекателните и перспективни в света, едва се нареждат сред първите десет.

Полша е вторият най-привлекателен пазар за недвижими имоти в Централна и Източна Европа и девета в света. Това става ясно от последната класация, направена от консултантската компания A.T. Kerney.

В класацията влизат общо 50 страни от всички континенти в света, подредени според няколко основни показателя за техните пазари за недвижими имоти.

Под внимание се взимат строителните разходи в съответната страна, общата доходност от инвестициите в недвижими имоти, рисковете за чуждестранните инвеститорите като цяло и доколко има свобода да се прави бизнес в този сектор в тази страна.

Голяма част от работещите за A.T. Kearney са подчертали изключително големите инвестиционни възможности, които Полша предлага, и бумът в сектора, който се очаква в следващите една-две години.

Добрият инвестиционен климат в страната в сектора и възможностите да се инвестира в имоти се подхранват и от факта, че Европейското футболното първенство през 2012 г. ще се проведе там.

Проектите за строеж на нови стадиони, както и модернизация на старите, привлича невероятно много чужди инвеститори. Освен това правителството на страната прие и редица програми за модернизация на летищния комплекс в столицата Варшава, както и голяма част от пътищата в страната.

Изключително голям ръст в последните години има сред търсенето на офис площи, тъй като голяма част от международните и най-вече американски компании предпочитат да открият офис в страната.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg