Стартъпи, които могат да имат бъдеще през тази година

4390
Стартъпи, които могат да имат бъдеще през тази година

Може би се чудите какъв бизнес да стартирате. Ето някои предложения за стартъпи, които според Telegraphсе се очаква да бъдат много популярни през тази година:

Умни неща

Ако сте технологично ориентирани и имате добра идея как да вдъхнете живот на някой уред от ежедневието, то шансовете са на ваша страна.


Внедряването на сензор предавател и Bluetooth, вече превръщат всяко нещо в „умно устройство“. Пазарът на умни устройства се очаква да отбележи бум през следващите години и да достигне 80 милиарда долара до 2020-та година. Вече има умни куфари, обувки, умни огледала и т.н.

Ако идеята ви е добра, то тя лесно може да набере капитал в сайтове като Kickstarter например.

Активни барове

Все по-популярна тенденция на Запад е съчетаването на приятното прекарване със спорта. В тази насока се правят барове, където младите могат да спортуват, да играят билярд, тенис на маса и др.

Онлайн продажба на умни часовници

Пазарът на часовници стагнира през последните няколко години, но с напредването на технологиите, той отново се прероди. И разбира се направи това в интернет. Часовниците са един от най-лесните начини за отразяване на тенденциите при „умните устройства" в световен мащаб. А защо да не се възползвате от нея?

Онлайн курсове

Ако имате специфични умения и добри комуникативни възможности, то може да превърнете таланта си да обучавате другите в сериозен бизнес. Налице са над 1 000 подобни стартъпи само в САЩ и над 200 само в Лондон. Това пък, е индустрия, която се оценява на 45 милиарда долара.

Сайтове за споделяне

Сериозна инерция набира през последната година и бизнесът за споделяне. Независимо дали става въпрос за автомобили, пътувания, или офис-пространство, може да откриете и своята ниша.

Гурме бургери

Истинска революция в САЩ, а вече и в останалите страни по света, налагат новите вериги за бързо хранене, които залагат на по-здравословни храни.

Особено популярни са тези храни сред младите. Ако сте измислили уникална рецепта, която можете да рекламирате като по-здравословна, то може и да имате успех.

Натурални козметични продукти

Все повече потребители насочват вниманието си към козметични продукти, изцяло от натурални съставки. Това прави настоящата година идеална, да се опитате да наложите продуктите си на пазара, ако отговарят на тези услувия. Налице е ръст от 20% в продажбите на такива продукти през изминалата година.

Фитнес технология

Фитнес технологията, известна като Fittech, е бързо развиваща се ниша. Устройства за наблюдаване на сърдечния ритъм, изгорените калории, изминато разстояние, състояние на съня и др., стават все по-популярни сред потребителите.

Ако имате идеи в тази насока не се колебайте да опитате. Бизнесът се оценява на около 23 милиарда долара през 2014-та година, като се очаква да нарасне близо два пъти до 43 милиарда долара до 2018 година.

Инстрапредприемач

Това е предприемач, но в рамките на социалната мрежа Instagram. С над 400 милиона потребителя, тя е по-голяма от Twitter и предлага сериозни възможности да превърнете манията си да снимате в сериозен бизнес.

Българският бизнес

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg