Това са страните с най-добра репутация в света

22289
Това са страните с най-добра репутация в света

Швеция е страната с най-добра репутация в света. Това сочи проучване, направено измежду 48 000 души от страните от G8 (Франция Италия, Германия, Япония, Обединеното кралство, САЩ, Канада и Русия) по различни фактори.

Сред критериите, по които се определя страната победител, са красота на природата и стил на живот, социална и икономическа политика или принос към глобалната култура.

 

Резултатите: По отношение на критериите, като щастие, спокойствие и социален напредък, Швеция е на първо място. Със своята добра репутация страната застава на една позиция с миналогодишния победител Канада, но все пак успява на надделее в класацията.

Скандинавската страна е победител, защото дава 16 месеца платен отпуск за родители, има стабилен икономически растеж и води целенасочена екологична и устойчива политика. Наред с това Швеция е сигурна страна за жените, зачита се свободата на пресата и има красива природа.

Като цяло в челната десятка се наблюдава разместване. Нова страна сред най-добрите по репутация е Ирландия, която измества Белгия. Въпреки че Франция е едва на 15 място в класацията, тя е с най-голям напредък от 2015 г.

Причината е, че въпреки многото терористични атаки, страната остана стабилна. На последното – 70-о място в класацията, е Ирак.

Интересно е да се отбележи, че жителите на страни като Русия, Китай и Турция оценяват държавите по-позитивно спрямо останалите. Това не е изненадващо, особено при Турция, предвид политиката й в последните месеци. 

Южна Африка, Бразилия и Италия пък дават на страната си по-негативна оценка спрямо останалите.

А ето и страните с най-добрата репутация в света:

Швеция

Канада

Швейцария

Австралия

Норвегия

Финландия

Нова Зеландия

Дания

Ирландия

Холандия 

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg