Най-добрите страни за имигранти в света

14085
Най-добрите страни за имигранти в света

© Pixabay

Нова класация на най-добрите страни за имигранти поставя Швеция на челното място, като малко след нея се нареждат Канада, Швейцария, Австралия и Германия. САЩ - страна, която до голяма степен е основана на масовата имиграция, заема седмата позиция.

От изданието U.S. News and World Report, което изготвя класацията, са взели предвид индикатори, като икономическа стабилност, равенство при доходите и трудови пазари, за да подредят държавите, използвайки проучване сред над 21 000 бизнес лидери и други участници.

Авторите на класацията също така споделят, че са използвали данни от Световната банка и ООН за броя на имигрантите в различните страни, както и средствата, които те изпращат обратно в родните си държави.

Класацията на най-добрите страни за имигранти е част от по-голям проект на U.S. News and World Report, стартирал през миналата година, който се опитва да определи “най-добрите” страни в света по същия начин, както изданието класира университети, болници и автомобили.

Швеция се превърна в популярна дестинация за бежанци от Африка и Близкия изток през последните няколко години, приемайки повече бежанци на глава от населението от всяка друга държава в разгара на мигрантския приток през 2015 г.

Макар че класацията на U.S. News не е проектирана така, че да разглежда конкретно бежанците или получаването на политическо убежище, в нея има индикатори, свързани с тези въпроси.

Швеция не е единствената скандинавска държава, която се справя добре в това онтошение. Норвегия, Финландия и Дания също заемат места сред челните 10 в класацията, което до голяма степен се дължи на благоприятните възприятия за техните икономики и ангажимент към равенство при доходите.

Други страни, като Канада и Швейцария, получават положителни оценки не само заради техните икономики, но и заради мерките за интеграция на имигрантите, като езикови курсове.

Макар че САЩ се нарежда на високо място в класацията заради големите суми пари, които имигрантите връщат в родните си държави, от U.S. News отбелязват, че страната губи места в класацията заради икономическото неравенство.

Най-добрата страна за живот в света се нуждае от умни чужденциЗаконите в Дания обаче не са особено благоприятни за чужденците

Въпреки силната си икономика, Великобритания се нарежда още по-назад – на 17-а позиция, защото имиграционната политика на страната облагодетелства собствените й граждани. От U.S. News отбелязват, че това е една от едва шестте страни, които водят подобна политика, като сред тях са още Саудитска Арабия и Мианмар.

Като цяло европейските и сверноамериканските държави се нареждат по-високо в класацията, въпреки че някои европейски държави — най-вече Сърбия (68) и Чехия (50), се нареждат доста по-назад.

Най-високо класираната близкоизточна държава е Обенинените арабски емирства, която заема 15-а позиция, докато най-предно класираната азиатска държава е Сингапур (18). Бразилия е най-високо класираната южноамериканска държава, нареждайки се на 32-а позиция, докато Южна Африка заема най-предна позиция сред африканските държави - 45.

Общо 80 държави са включени в класацията. Кения се нарежда последна, предхождана от Гватемала и Тунис. България се нарежда в средата на класацията, заемайки 40-о място. След нас на 41-во място е Мексико, а на 42-о Турция.

Ето и кои са 10-те най-добри държави за имигранти:

10. Дания
9. Финландия
8. Холандия
7. САЩ
6. Норвегия
5. Германия
4. Австралия
3. Швейцария
2. Канада
1. Швеция

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Едно от най-добрите депозитни предложение за парите ви

Депозитът „Всичко е точно“ е специално за вас