Хората обичат да се хранят навън. Според различни проучвания ходенето по ресторанти е една от най-често срещаните социални дейности в световен мащаб.

Почти всеки обича да посещава любимия си ресторант от време на време. Ако обичате да намирате нови места, следващите най-ексклузивни ресторанти по света вероятно ще ви заинтригуват, но могат и да ви обезкуражат. Вижте защо.

Next, САЩ

Според главните готвачи Грант Ахац и Ник Коконас Next постоянно изследва света на кухнята и променя менютата си, за да предложи напълно ново изживяване на всеки четири месеца.

В действителност, резервирането на маса в Next в Чикаго не е толкова трудно. Това, което прави нещата изключителни, е непрекъснато развиващото се меню, което създава специфични ястия и е много трудно да ги опитате отново, ако го посетите сезон или два по-късно.

Huashan Teahouse, Китай

В чайната на Huashan Temple винаги сте добре дошли, тъй като не е супер скъп или изключителен ресторант. Работата е там, че ще трябва да направите труден поход нагоре в планина в китайската провинция Шанси.

Пътеката, често наричана най-опасния поход в света, включва малко дървени дъски и укрепителни вериги. Но въпреки че някои туристи намират тук смъртта си, хората продължават да пътуват до храма.

Мугариц, Испания

Отворен само в конкретни дни от началото на април до декември, ресторантът предлага само 50 вечери. Също така първо трябва да направите резервация. След това ресторантът ще ви изпрати потвърждение или ще предложи алтернативен избор.

Готвачите там твърдят, че създават изкуство със своите ястия, което е причината ресторантът да е отворен толкова рядко.

Brae, Австралия

Според местните Brae е ресторант, в който почти всички в Австралия искат да ядат. Това обаче би означавало да направите резервация до три месеца предварително.

Освен това има допълнителна пречка. Повечето от масите се резервират за гостите, отседнали в една от шестте стаи за гости, така че ще трябва да добавите около 417 долара за нощувка над менюто от 190 долара.

Единственото сигурно нещо е, че храненето тук далеч не е евтино.

Noma, Дания

Намиращият се в Копенхаген Noma е един от най-популярните ексклузивни ресторанти в света. Специализиран в New Nordic кухнята, Noma предлага креативни менюта, които се променят със сезоните.

В случай че планирате да хапнете там, се страхуваме, че ще трябва да изчакате до средата на 2020 г. Резервациите за Noma като цяло се правят рано.

Disfrutar, Испания

В Disfrutar, разположен в Барселона, трябва да очаквате неочакваното, което е основната причина да е почти невъзможно да получите маса там. Те са достъпни само за резервация 180 дни предварително.

Тези, които не успяат, могат да се запишат в списъка на чакащите. Класическото меню е около 177 долара и включва уникални изобретения, като хрупкав яйчен жълтък и течна салата.

Schloss Schauenstein, Швейцария

Този фантастичен ресторант се намира в замък от 18-и век в швейцарските Алпи. Използвайки определен набор от съставки, главният готвач Андреас Каминада изработва серия от шест ястия с три три звезди Мишлен за около 267 долара.

Менюто включва деликатеси, като гъши черен дроб с козе сирене и сладка царевица или пъстърва със сос естрагон, цвекло и пюре от грах. Просто не забравяйте да резервирате маса в Schloss Schauenstein между шест до девет месеца, преди да се надявате да вечеряте там.

n / Naka, САЩ

Този японски ресторант със седалище в Лос Анджелис приема резервации всяка неделя от 10 ч. Според слуховете най-вероятно ще трябва да изчакате поне три месеца, за да опитате менюто му. Вечерята обикновено трае до три часа, а модерните кайсеки (традиционна многостепенна японска вечеря) ще ви струва 275 долара.

Le Meurice, Франция

Този вдъхновен от Версай ресторант буквално излъчва богатство и лукс - от античните огледала и кристални полилеи до изключителното петстепенно меню. За около 445 долара човек може да опита три специалитета, сервирани само в този ресторант, плюс селекция от сирена и десерти.

Ултравиолет, Китай

Най-популярният ресторант в Шанхай предлага до десет вечери. Посетителите обикновено се събират около една маса, където се сервират 22 ястия заедно с мултисензорна атмосфера на музика, видео, аромати и симулации.

Това изживяване струва около 600 долара. Ястията се въртят често, за да се гарантира, че никой от гостите не си тръгва от ресторанта гладен или недоволен.