Тези храни не само, че се консумират, но и са деликатеси. Не четете това, ако току-що сте се нахранили!

Животински тестиси

В Щатите и Канада така наричат биволските тестиси. Те се приготвят и сервират със специален сос. Привърженици на подобен род деликатеси са и в Сърбия, където вярват, че тази храна увеличава сексуалната мощ.

Според съседите, най-вкусни са тестисите на бика и бивола. Приготвят ги като яхния и гулаш. С тях правят и пица.

Пълнена камила

И бедуините обичат да приготвят агнета. Само че те ги използват за пълнеж на камили. Рецептата за пълнена камила се изпълнява, като агнето се пълни с пилета, след това камилата се пълни с агнето. Добавят се и ориз и ядки.

Всичко това се заравя в специално изкопана дупка, пълна с жар. Изравя се на следващия ден.

Ферментирали вътрешности на акула

Исландците наричат ястието хакарл. Това са вътрешностите на акула, които се оставят да ферментират два месеца и след това са готови за консумация.

Нищо чудно, че яденето на този деликатес е тест за преминаване от юношество към мъжество. Иначе защо някой би ял изгнила и смърдяща риба.

Сирене с ларви

Това е европейски специалитет. Приготвят го в Сардиния. Нарича се касу марцу. Към сирене Пекорино специално се добавят ларви на мухата Piophila casei, които ускоряват ферментацията.

Деликатесът може да се намери на черния пазар, защото е обявен за опасен за здравето и легалната му продажба е забранена.

Яйца с развит зародиш

Във Филипините, Виетнам, Камбоджа и Лаос си хапват птици яйца с развит зародиш в тях. Ястието се нарича балут. Предпочита се да се приготвят около 20 дни, преди да се излюпи птицата.

Яйцата се сваряват, след което черупката се чупи и се изсмуква сокът от вътрешността. Наричат го „яйчена супа“. След това се изяжда и зародишът, който може да се подправи с лимонов сок, черен пипер и чили. Деликатесът се продава на улицата и се счита за афродизиак.