Най-харесваните от служителите шефове на компании в САЩ през 2021 г.

1066
Най-харесваните от служителите шефове на компании в САЩ през 2021 г.

© Pixabay.com

През изминалата годишна, която беше белязана от пандемията от коронавирус, главните изпълнителни директори на компании в САЩ бяха изправени пред безпрецедентни предизвикателства и въпреки несигурността, някои от тях бяха на висота, управлявайки работната среда в своите компании, така че тя да служи по-добре на служителите.

Glassdoor публикува своята класация на 100-те главни изпълнителни директори на компании, получили най-високи оценки от служителите в периода 2 май 2020 г. – 1 май 2021 г.

Според оценките на служителите най-високо класираните шефове са се приспособили към промяната, задали са нова визия на работния процес и са ръководили с прозрачност, като през цялото време са били отдадени на запазване на здравето и безопасността на служителите.

Тези фактори изкачват главния изпълнителен директор на консултантската компания Boston Consulting Group Рич Лесър за първи път до челната позиция в класацията, като той постига 99% положителен рейтинг.

Изказаните от служители мнения показват, че конструктивната обратна връзка, работната среда в условия на сътрудничество и ползите, свързани с мобилността, са факторите, които са се отразили на начина, по който служителите гледат на компанията.


Главният изпълнителен директор на Adobe Шантану Нарайен заема втората позиция с одобрение от 98%. След година, в която хиляди служители на Adobe преминаха към дигитална среда на работа, софтуерната компания не само генерира по-големи от очакваните приходи, но и отговори на очакванията на своите служители.

Потребителите на платформата Glassdoor споделят, че в компанията е бил постигнат добър баланс между работата и личния живот.

Ако погледнем по-общо на класацията, технологичният, финансовият и производственият сектор могат да се похвалят с най-много представители, обобщава CNBC. Ето и кои са 10-те най-харесвани ръководители на компании в класацията на Glassdoor за 2021 г:

10. Хорейшио Д. Розански, Booz Allen Hamilton

Индустрия: Консултантска дейност
Рейтинг на одобрение: 97%

9. Пол Кормиe, Red Hat

Индустрия: Компютърен хардуер и софтуер
Рейтинг на одобрение: 97%

8. Ед Бастиан, Delta Air Lines

Индустрия: Авиокомпании
Рейтинг на одобрение: 97%

7. Чарлз Бът, H.E.B.

Индустрия: Хранителни магазини и супермаркети
Рейтинг на одобрение: 97%

6. Сатя Надела, Microsoft

Индустрия: Компютърен хардуер и софтуер
Рейтинг на одобрение: 97%

5. Алфред Ф. Кели-младши, Visa Inc.

Индустрия: IT услуги
Рейтинг на одобрение: 97%

4. Гари Кели, Southwest Airlines

Индустрия: Авиокомпании
Рейтинг на одобрение: 98%

3. Питър Пистърс, MD Anderson Cancer Center

Индустрия: Здравеопазване и болници
Рейтинг на одобрение: 99%

2. Шантану Нарайен, Adobe

Индустрия: Компютърен хардуер и софтуер
Рейтинг на одобрение: 99%

1. Рич Лесър, Boston Consulting Group

Индустрия: Консултантска дейност
Рейтинг на одобрение: 99%

При селектирането на мненията на потребителите в сайта за търсене на работа се вземат предвид различните типове позиции, в това число на пълен и непълен работен ден, служители на договор и фрийлансъри.

Алгоритъмът на Glassdoor взема предвид количеството, качеството и последователността на одобрените от компанията мнения на служители, за да може ръководителите на малки, средни и големи компании да влязат в класацията.

Това означава, че за да може главният изпълнителен директор на голяма компания с над 1 000 служители да попадне в класацията, той или тя трябва да е получил най-малко 100 мнения и оценки по отделните категории. За ръководителите на малки и средни компании с под 1 000 служители влизането в класацията изисква най-малко 35 мнения през годината.

Роджър Уотърс: Марк Закърбърг е един от най-могъщите идиоти в светаМузикантът отказал на Facebook разрешение да ползват песента Another Brick in the Wall, Part 2, за да рекламират Instagram

В тазгодишната класация на 100-те най-харесвани главни изпълнителни директори има 56 нови лица. Калвин Макдоналд от Lululemon заема 19-о място с 96% рейтнг на одобрение, докато шефът на Slack Стюарт Бътърфийлд достига до 82-рото място с 92% рейтинг на одобрение.

Въпреки че някои индустрии надхвърлят очакванията, а други влизат в класацията за първи път, някои популярни ръководители на компании не са включени в подреждането. Основателят на Facebook Марк Закърбърг, например, не попада в класацията за първи път от 2013 г., когато пък оглави първото й издание.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg