Най-красивите места в Етиопия

2526
Най-красивите места в Етиопия

© pixabay.com

Етиотия е смятана за една от най-старите държави в Африка. Нито веднъж не е била колонизирана и е съхранила своята неповторимост и красота.

Къде да отидете, пристигайки в Етиопия?

Крепост Фасил Геби
Намира се в едноименния град. Зад стена, дълга 900 метра, се намират най-ценните и важни сгради в града. В архитектурата им се вижда преливане на индийски и арабски стилови особености.

По-късно сградите са придобили характеристики и на стила барок. Днес крепостта Фесил Геби е част от списъка Световното наследство на ЮНЕСКО.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fasil Ghebi

Вулкан Ерта Але
Разположен е в североизточната част на страната. В отдалечения район Афар. Вулканът, чието название се превежда като „пушеща планина“, е най-активният от всички вулкани в страната.

Това е единственият вулкан в света, който има две езера от лава. Това го прави уникален.


Вулкан Далол
Този действащ вулкан се намира в падината Данакил. Диаметърът на кратера му е 1450 метра. За последен път изригна през 2011 г.

Популярен е с необичайните пейзажи, които го оприличават на извънземен ландшафт.

Пещера Соф Омар
На юг от Карера и на изток от Шешемене. Това е най-дълбоката пещера в страната. Дължината й е 15 км.

Едно време в нея са се осъществявали тайни религиозни ритуали.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sof Omar

Река Аваш
Това не е спокойна река, която дава живот на почвата и хората, които живеят край бреговете й. Има сведения, че тя тече от древни време, когато разумният човек, или Homo Sapiens, е започнал да населява тези семи.

За това говорят находки, които са на възраст около 3-4 млн. години. През 1974 г. в нея са открити 52 фрагмента от скелета на прочутата Люси. През 1980 г. долината на долното течение на река Аваш беше включена в списъка на обектите Световно наследство на ЮНЕСКО.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg