Най-необичайните стандарти за красота в Азия

4714
Най-необичайните стандарти за красота в Азия

© Pixabay/Instagram

Въпреки световните стандарти за красота, които виждаме в бляскавите списания и на модни ревюта, всяка нация има свои собствени уникални черти, традиции и обичаи, свързани с женската красота.

Например, докато хората в други страни харчат много за изправяне на зъбите си, в Япония жените плащат, за да изглеждат криви. Така че можем да кажем, че красотата наистина е относително понятие.

Bright Side събра най-необичайните стандарти за красота в азиатския регион. И въпреки че някои от тях имат исторически корени, някои жени ги следват и до днес.


Унивежда (Таджикистан)

Докато жените в различни части на света скубят веждите си и използват восък, за да получат перфектната форма, за нежния пол в Таджикистан естествената унивежда е традиционен знак за красота.

Момичетата, които не са надарени с гъсти вежди, използват специална билка, наречена усма. Те дори оцветяват пространството между двете вежди, създавайки така наречената унивежда. Родителите прилагат този лесен трик върху веждите на дъщерите си от самото им детство.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kenah Jónel (@kenahjonel)

Удължаване на врата (Тайланд)

Дългата шия е символ на жените в племето каяни. Тази традиция има различни корени и мнозина смятат, че в началото тя е защитавала нежния пол от робство. Някои хора обаче казват, че с дългия си врат жените приличат на дракони - важни фигури в местния фолклор.

Момичетата започват да носят месингови пръстени, когато са на 5 години, каго непрекъснато увеличават броя им, а с течение на времето те удължават врата им.

Индонезийско племе има най-сините очи в света заради рядко заболяванеИндонезия е много специална страна. Едноименният архипелаг се състои от над 17 000 острова. Смята се, че това е най-голямата островна държава в света

Изпилени зъби (Индонезия)

За населението на Бали изпилването на зъби е традиционен ритуал. Тази процедура се извършва главно от тийнейджъри, за да „отблъснат злите духове. “Изпилените зъби в Индонезия са знак за зрялост. След тази процедура тийнейджърите са готови да се оженят.

Въпреки че процесът на изпилване на зъбите не е толкова суров и не е толкова широко разпространен, колкото преди, някои балийци все още го правят, дори ако живеят далеч от родината си.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marcus Pope (@brassturtle)

Дълги нокти на краката (Индия)

През 2015 г. мъж от Индия се превърна в човека с най-дългите нокти на една ръка, признат някога от рекордите на Гинес. Индийските жени обаче не се спират само върху ръцете, но и върху краката. За разлика от световните тенденции, дългите цветни нокти на краката се считат за популярни тук.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by cyra (@cyrasnails)

Лице във формата на сърце (Южна Корея)

Южна Корея може да се похвали с най-големия брой козметични процедури в света на глава от населението. Контурирането на лицето е в топ 3 на най-популярните пластични операции в страната. Въпреки потенциалните рискове, жените могат да се подложат на намаляване на скулите, V-линия и корекция на челюстта, за да се опитат да получат лице във формата на сърце.

Yaeba - криви зъби (Япония)

Докато хората в други части на света харчат много пари за изправяне на зъбите, обратната тенденция се случва в Япония. Тук жените плащат, за да изкривят зъбите си. Тази тенденция се нарича Yaeba или „двоен зъб“. Зъболекарите правят „зъбки зъби“, като поставят постоянни или временни пластмасови фронтове върху горните кучешки зъби.

Тези криви зъби правят жените да изглеждат по-млади и затова са популярни сред японските момичета.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bumtv_1 (@bumtv_1)

Черни зъби (Япония)

Почернянето на зъбите, или охагуро, е японски обичай да се боядисват зъбите в черно. Въпреки че понастоящем никой не се придържа към тази практика, заслужава да се отбележи, че черните зъби са били смятани за красиви в японската история. Охагуро е символ на статус, използван предимно от жени, за да покажат своята красота и готовността си да се оженят.

Превръзка за нос (Иран)

Поради огромната популярност на ринопластиката, Иран е наречен „световната столица на носа“. Обяснението се крие в това, че жените покриват телата и главите си, заради което се фокусират върху лицето си.

Лентата върху носа след операцията дори има специално име: „превръзка на честта“. Жените не се опитват да го скрият, но вместо това гордо го показват като знак за скорошната си ринопластика. Някои от тях продължават да носят превръзки дори дълго след операциите като символ на богатство - за да покажат, че могат да си позволят този вид медицинска намеса.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg