Най-отвратителните храни по света, които хората наистина ядат

39552
Най-отвратителните храни по света, които хората наистина ядат

Няма съмнение - тенденцията за пътуване с цел изучване на храна е в разгара си и хиляди хора всеки ден опитват различни местни специалитети.

Но не всички храни са вкусни, защото част от тях са буквални отвратителни.

И макар че надали ще можетеда вкусите от тях, не пречи да разберете кои са те и да обогатите гастрономическите си познания.

Казу Марзу, Италия


Чудите ли се какво ще стане, ако оставите пита сирене на открито в продължение на три месеца? Отправете се на пътуване до Сардиния и няма да ви се налага да се чудите повече.

Италианският остров не само е дом на някои от най-райските плажове в света, но и на Казу Марзу - сорт на популярното пекорино, но завзет от червеи. Заради потенциалната опасност от инфекции то е забранено в ЕС и може да го купите и опитате само в Сардиния.

Балут, Филипините

Балут е почти оформено пате, което още не се е излюпило.

"Възрастта" на бебето вътре в черупката варира в зависимост от това къде сте и колко плащате, но със сигурност ще консумирате пера и кости, което трябва да е доста гадно чувство, дори ако месото не е технически развалено.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg