Най-странните музеи за храна в света

Холандски музей на сиренето, Алкмаар, Холандия
Мислите, че лалетата формират най-големия износ на Холандия? Не сте прави. Всъщност този дял се дължи на сиренето - по-специално Едам и Гауда. За да разберете повече за историята на сирената и начина, по който се правят, посетете Музея на сиренето в Алкмаар.
Тук ще намерите ярко жълт интериор, вдъхновен от сиренето, и огромна крава, която ще въведе посетителите в процеса на доене.
Le Musée Art du Chocolat de Lisle sur Tarn, Лил- сур - Тарн, Франция
Странна и чудесна почит към сладките неща, Le Musée Art du Chocolat de Lisle sur Tarn е посветен на света на шоколадовото изкуство. Шоколадови слонове, шоколадови свещи, дори истински шоколадов фонтан – няма нещо, което да не можете да видите тук.
В три зали има и големи скулптури, някои от които тежат около 100 килограма.
Музей Купа нудъли, Йокохама, Япония
Музеят "Купа нудъли" е един от няколкото музея в Япония, посветени на това тестено изделие, наречено още рамен. Огромният размер на този музей напомня за народната любов към храната - има няколко зали, включително една, съдържаща реплика на навеса, в който е създаден първият рамен.
По-младите посетители могат да се забавляват на площадка с тема нудъли и да плуват в басейн с топчета, наподобяващ чаша супа от рамен. Не забравяйте да видите и различните етапи на производството на рамен.
Музей Friet, Брюж, Белгия
Музеят Friet е - може би неочаквано, единственият в света музей, посветен на това, което останалата част от света нарича пържени картофи, но в Белгия са известни като Frit.
Посетете тази атракция в Брюж и ще научите всичко за скромния картоф (който е отглеждан в Перу преди 10 000 години). Най-странната изложба тук? На фритюрници – много фритюрници.