Най-желаните страни за преместване с цел работа

6041
Най-желаните страни за преместване с цел работа

© Pixabay.com

Канада вече е считана за най-желаната дестинация за чуждестранни служители, когато става въпрос за държава за преместване, измествайки САЩ от първото място, показва ново глобално проучване.

Изследването, направено сред 209 000 души в 190 страни, има за цел да установи дали и при какви обстоятелства участниците биха се преместили в друга държава, за да работят.

Проучването е направено в периода октомври – декември 2020 г. от консултантската компания Boston Consulting Group и организацията в сферата на човешките ресурси The Network.


Според авторите на проучването на САЩ “са навредили непоследователната реакция на пандемията, възприемането на по-националистична политика и социалното недоволство.”

Междувременно, Канада и Австралия, която се нарежда малко след САЩ като третата най-желана страна за преместване, се справя “много добре с управлението на пандемията.”

“Австралия също така е считана, че има по-добра социална система и по-отворена култура от САЩ,” казват авторите на проучването.

Фактът, че Сингапур и Нова Зеландия се изкачват до Топ 10 на най-желаните страни за преместване, отразява начина, по който Азиатско-тихоокеанският регион също се справя по-добре с ограничаването на коронавируса, се казва в доклада.

Колко пари трябва да имате, за да сте сред най-богатия 1% в различни страниВ Монако са необходими 8 милиона долара, но в САЩ и Швейцария сумата е наполовина. Прагът в Сингапур също е висок

По отношение на най-желаните градове за преместване британската столица Лондон запазва челното място, следвана от столицата на Нидерландия - Амстердам.

Като цяло броят на работниците, които казват, че искат да се преместят в друга страна, за да работят, намалява от 63% при първото проучване от 2014 г. до около 50%.

Според авторите му тази тенденция се дължи на ограниченията за пътуване в световен мащаб и на масовото преминаване към работа от вкъщи, което позволява на хората да работят на за чуждестранни компании, но без да сменят държавата.

Десетте най-желани страни за преместване с цел работа:

1. Канада
2. САЩ
3. Австралия
4. Германия
5. Великобритания
6. Япония
7. Швейцария
8. Сингапур
9. Франция
10. Нова Зеландия

Топ 10 на най-желаните градове за преместване: 

1. Лондон
2. Амстердам
3. Дубай
4. Берлин
5. Абу Даби
6. Токио
7. Сингапур
8. Ню Йорк
9. Барселона
10. Сидни

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg