Небостъргачи, които ще ви отведат на върха на света

47102
Небостъргачи, които ще ви отведат на върха на света

Има високи сгради, има много високи сгради, но има и много, много, много високи сгради.

Толкова високи, че ни е трудно да си представим къде е на най-далечната от земята точка. Може би е нещо като… върха на света.

Вижте няколко сгради, които ни предлагат подобно изживяване. Ако смеете, погледнете надолу.

Бур Халифа: 828 метра


Къде: Дубай, ОАЕ

Това е най-високата сграда в света и се намира в центъра на Дубай. Строителството на 160-етажния небостъргач започна през 2004 г., официално беше открит през 2010 г.

Той е дом на най-високата палуба за наблюдение, която разполага с високоскоростни телескопи и VR устройство, което проектира околния пейзаж в реално време. Препоръчваме персонализирана обиколка, която ви дава достъп до луксозния салон SKY и пътеводител на не толкова високите части, като фонтана Дубай - един от най-големите фонтани в света.

И ще стигнете до всичко това, като използвате най-бързите двуетажни асансьори в света.

Tokyo Skytree: 633 метра

Къде: Сумида, Токио, Япония

Tokyo Skytree е поразителна сграда, откъдето и да се погледне – от основата или от върха. Това е най-високата кула в света, което означава, че нейната височина е значително по-голяма от нейната широчина.

Въпреки че основната й функция е за излъчване, тя се е превърнала в една от най-популярните туристически атракции в Токио. Нейният цвят SKYTREE White представлява "хармония с околния пейзаж" и блести в контраст със синьото небе.

На най-високите етажи ще откриете Space-Time Navigation System, която ви позволява да се насладите на невероятни гледки и театър, който предлага нощна прожекция, при която се използват прозорците като "екрани". Тук има дори и аквариум!

Shanghai Tower: 631 метра

Къде: Шанхай, Китай

Втората най-висока сграда в света е място, което приютява всекидневно 16 000 души. Тук ще намерите и най-високо разположената изложба в света - между 126-ия етаж и 128-ия етаж, както и ще се насладите на симфонично изживяване, проект на носителя на Грами музикантът Саймън Франген.

Разбира се, тук са и най-бързите асансьори в света,които развиват 46 мили/час.

Abraj Al-Bait: 600 метра

Къде: Мека, Саудитска Арабия

Може би един от най-структурно интересните в този списък проекти, тук ще видите най-високия часовник в света, който включва и платформа, от която да се насладите на изключителна панорама.

Taipei 101: 509 метра

Къде: Тайпе, Тайван

Tapei 101 - най-голямата "зелена" сграда в света, помещава няколко висококачествени ресторанта и мол, който обхваща не един, а шест етажа.

Ако 360-градусовата обсерватория не е достатъчно изненадваща за вас, ето нещо - сградата съдържа епичен "амортисьор", който работи, за да абсорбира всяко въздействие, предизвикано от тайфун или земетресение.

Може ли монета, хвърлена от небостъргач, да убие пешеходец?Трябва ли хората в мегаградове по света, които се разхождат около високи сгради, да внимават за падащи монети и евентуална смърт?

 

The Shard: 309 метра

Къде: Лондон, Великобритания

Тази стъклена пирамида е най-високата сграда във Великобритания и предлага най-добрите гледки към Лондон. Според уебсайта й, посетителите могат да виждат от тук 40 мили надалече, но трябва да резервирате билети.

Тук също така редовно се организират събития, като дискотеки, класове по йога и дегустации на шампанско.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg