Готови ли сте да изведете кулинарните си умения на ново ниво? Тогава направете съзнателни усилия и се усъвършенствайте. Този път ще ви обърнем внимание върху 5 грешки, които най-често допускаме в кухнята.

1. Съхраняване на ножовете в чекмедже, заедно с другите готварски инструменти

Поставянето на ножовете в чекмедже води до бързото изтъпяване на остриетата им. Да не говорим, че може да се нараните, докато търсите желания нож сред другите инструменти. Инсталирайте магнитна дъска на стената и наредете ножовете там.

2. Трупане на чинии в мивката

Когато се готви за цяло семейство, не е трудно да създадете истински хаос. Не забравяйте да миете съдовете между другото, за да се предпазите от излишното натрупване на цяла купчина неизмити чинии и чаши в мивката.

Този положителен навик ще ви спести и излишното изнервяне в края на деня. Често именно умората е причина да отложите разчистването за друг ден.

3. Неправилно съхранение на захарта, брашното и пастата в отворени кутии и пакети

Задължително използвайте щипки или специални кутии за съхранение на тези продукти. Буболечките и влагата не чакат покана.

4. Не обръщате внимание на етикетите на продуктите

Понякога отворени буркани и шишета стоят в задната част на рафтовете в хладилника с месеци. Вие не поглеждате етикетите за годност и така в един момент ги вадите напълно негодни за употреба.

Избягвайте да правите това – своевременно използвайте хранителните продукти или пък ги изхвърляйте, щом нямате намерение повече да ги използвате. Така предпазвате хладилника и бъдещата храна в него от заразяване с вредни организми.

5. Пропускате да измиете мивката в края на деня

Няма нищо по-приятно от това да стартирате деня си с блестящо чиста мивка. Дори и тя да изглежда чиста в края на деня, никога не пропускайте възможността с гъба и сапун да я минете още веднъж.