Ресторантьорски тайни, които сервитьорът никога няма да ви каже

6888
Ресторантьорски тайни, които сервитьорът никога няма да ви каже

Ако някога сте се питали какво се случва в ресторанта, скрито зад вратите на кухнята, не сте единствени.

Но малцина са хората, които знаят всички тайни на любимото си заведение, а и за някои неща е по-добре изобщо да не разбираме.

Вижте какво вашият сервитьор никога няма да ви каже.

След определен час се сервира безкофеиново кафе


В повечето ресторанти след 8 ч вечерта се сервира само безкофеиново кафе. Изглежда заведенията мислят за добрия сън на клиентите си.

На децата се дава много захар

В храната на децата се слага захар, така че да я харесват повече. Сериозно. Дори слагат допълнително захар в тестото за пиците.

Лъжат вегетарианците

Ако сте вегетарианец и попитате дали използват само зеленчуков бульон, ще кажат „да“, дори и да не го направят.

Внимавайте за промоциите

В много ресторанти на промоция е всичко, което трябва да се продаде, преди да се развали. Особено внимавайте за супата на деня. Ако съдържа риба, това вероятно е сред нещата, от които се опитват да се отърват.

Избягвайте лимоните

Никога не искайте лимон в напитката. Всички ги докосват. И никой не ги мие.

Не могат да посочат брой калории

Ако попитате колко калории има в дадено ястие, сервитьорът може да не ви каже, дори и да знае. Трябва да каже: „Цялата тази информация е достъпна онлайн.“ 

Не ги интересува какво мляко сервират

Обезмасленото мляко почти никога не е обезмаслено. Много малко ресторанти предлагат пълномаслено мляко, 2% мляко, обезмаслено мляко или алтернативно. Просто не е практично.

"Домашно приготвено" невинаги означава такова

На някои места се купуват дресинги за салати в големи разфасовки, след което се добавят няколко съставки, като синьо сирене или пресни билки, и се обозначават като домашни приготвени в менюто.

Не искайте горещ чай

Кой е най-сигурният начин да накарате сервитьора ви да ви намрази? Поискайте горещ чай. По някаква причина индустрия, която е успяла да рационализира всичко останало, не е успяла да рационализира това. Трябва да кипнете водата, да се срежат лимони, да се добави мед, да се донесат чаша и лъжица. Това е много работа за малка печалба.

Яйцата обикновено са на прах

Дори в най-добрата закуска на бюфет в света бърканите яйца са били на прах.

Обикновено причината за проблема е в кухнята

Хората смятат, че само защото храната е донесена късно, грешката е на сервитьора. В девет пъти от десет проблемът е в кухнята. Или във факта, че сте поръчали сложен за направа бургер.

Избягвайте определени празници

Избягвайте Свети Валентин и подобни празници. Освен че няма да бъдете обслужени качествено, се очаква всичко да е надценено.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg