Шест начина да станем по-позитивни не от утре, а от днес

1530
Шест начина да станем по-позитивни не от утре, а от днес

© pixabay.com

Да си представим, че сте в безнадеждна ситуация. Има ли светлина в края на тунела?

Тя е толкова далеч, че Плутон е по-близо? Как успявате да промените настройката си от негативна към позитивна?

Често си мислим, че само като си казваме „бъди по-позитивен“, можем по магичен начин да променим емоциите си, казва Клара Артсшвагер, експерт в областта на човешките взаимоотношения.

По думите й този подход ни извежда до момент, в който си повтаряме невярващо: трябва да съм по-позитивен. Трябва да съм по-щастлив.

Това не работи, казва Артсшвагер.

Предлагаме на вниманието ви шест съвета, които ще ви помогнат да станете по-позитивни:

1. Започнете да изпълнявате сутрешен ритуал на благодарност
Помислете си за три позитивни неща още преди да станете от леглото. Поне три! Ако това ви се струва трудно, което е възможно, ако случаят е свързан с депресия, по-лесно е да започнете поне с една позитивна мисъл.

Не мислете за сложни неща. Ето пример: благодарен съм, че вчера отметнах пускането на пералнята и няма нужда да се занимавам днес. Благодарността не следва да бъде нещо грандиозно и задълбочено. Тя е просто стъпка към настройването на ума в позитивна посока.

2. Кажете „да“ на възможностите, които са свързани с вашите желания
Лесно е да погледнете към изминалите години и да се обезкуражите, съсредоточавайки се върху провалите. Можете да използвате миналото като източник на вдъхновение.

Оценявайки него, планирайте годината занапред, вместо да се изпълвате с негативизъм и липса на увереност. Извадете си поуки, проявете любопитство защо се е получило така, съставете новия си план на действие.

Когато обмисляте приемането на отворила се възможност, попитайте се какво желаете от живота си. Може би приключение? Смях? Автентичност? Пътуване? Радост? Изберете 1-3 ключови неща и посветете следващите 12 месеца на реализирането на желанията си.

3. Изберете мантра, на която да се уповавате
Напишете на бял лист мантра или фраза, която ще ви помага през следващите месеци да не губите позитивизма си. Кажете я силно на самите себе си.

Повтаряйте я. Практикувайте я. Колкото повече повтаряте и практикувате мантрата, толкова по-успешно настройката ви ще се промени към желаната посока.

4. Направете позитивното мислене приоритет
Как? Като позитивното мислене бъде топ приоритет. Когато осъзнаете, че всичко, което ви се случва, е за ваше добро, е ценен опит и възможност за развитие, тогава няма да възприемате промените като повод за затваряне и негативизъм.

Закъснявате? Не се притеснявайте, ще живеете по-дългоВсички ние имаме приятел (или може би ние сме този приятел), който закъснява за всяка среща, която някога е записвал в календара си. И докато някои хора се гордеят с точността си, други изглеждат просто неспособни да се справят навреме

5. Как използвате времето и с кого го споделяте
Бъдете наясно с кого прекарвате времето си и на какво го посвещавате. Емоциите са заразни. Заобиколете се с хора, които ви вдъхновяват. Които ви тласкат нагоре и напред.

Изваждат на преден план най-доброто от вас. Ако прекарвате прекалено много време с хора, които ви карат да се чувствате малки и незначителни, трудно ще поддържате позитивната си настройка.

6. Не забравяйте да бъдете мили със себе си
Променянето на настройката става чрез осъзнаване на настоящото състояние. Ядосани ли сте? Тъжни ли сте? Чувствате ли се самотни?

Каквото и да е, изяснете го и си позволете да го почувствате. След това проявете любопитство: какво ви кара да се чувствате така? Щом откриете източника, започнете да работите върху него.

Промяната на нагласата започва от приемането на себе си в ситуацията, в която сте. Започнете да бъдете по-мили към самите вас, прояснете ума си и правете стъпки към промяна на отношението си към живота. Внесете повече радост и удоволствия в него.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

W w W . еКiРi365. сОм
# 0
18:03 | 18 March 2019
W w W . еКiРi365. сОм --- Футболна Екипировка 2018/19 --- БАРСА - РЕАЛ - МИЛАН - ИНТЕР - АРСЕНАЛ - ЧЕЛСИ и много други .
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg