Веригата за доставка на храна Grubhub публикува своя годишен доклад „Година в храните“, който показва тенденциите в храните въз основа на десетки милиони поръчки, направени от над 21 милиона потребители в платформата през 2019 г.

Ключовото заключение е, че това е била годината на растителните храни.

За да определи „най-добрите храни на годината“, Grubhub разглежда поръчките, в сравнение с данните си за 2018 г., и изчислява популярността на кои ястия нараства през миналата година.

Пицата с карфиол е най-добрата храна на 2019 г., като консумацията й се повишава с 650% спрямо миналата година.

Всъщност опциите за вегетарианци или вегани съставляват по-голямата част от топ 10 на най-добрите храни за годината.

Ето и победителите и с колко нараства популярността им:

Пица от карфиол: 650%

Пикантно брюкселско зеле: 622%

Емпанада с портобело: 601%

Тако от черен боб и сладък картоф: 513%

Мисо супа с нудъли и свинско месо: 413%

Пилешки бургер: 318%

Костен бульон: 298%

Кафяво мляко с тапиока: 281%

Тайландски веган пад тай: 280%

Бургер на компанията Impossible Foods Inc: 203%