Това са най-скъпите брандове в света за 2020 г.

2961
Това са най-скъпите брандове в света за 2020 г.

© Pixabay.com

Amazon продължава да е най-ценната марка в света, става ясно от новото издание на Brand Finance.

Класацията Global 500 показва, че основаната от Джеф Безос компания е единствената в света, чиято марка се оценява на над 200 млрд. долара.

Най-бързоразвиващите се брандове в търговията на дребно са Lidl и Aldi, което показва, че онлайн търговията не е единственият път към успеха.

След най-голямото първично публично предлагане в света, Saudi Aramco e най-силното ново попълнение в подреждането, като се класира на 24-а позиция.


Ferrari, от своя страна, запазва първата позиция като най-силната марка в света с индекс от 94.1 от 100 възможни, както и рейтинг AAA+.

Ето кои са най-скъпите брандове в света

Amazon заема челното място с 220 млрд. долара, като само за година оценката на марката отчита ръст от 17.5%. Следват още четири технологични бранда – Google, която се изкачва на втората позиция след ръст от 11.9% до 159.7 млрд. долара, и Apple, оценена на 140.5 млрд. долара, или с 8.5% по-малко от предишното издание.

Microsoft и Samsung запазват четвъртото и пето място, като брандовете им са оценени на 117 и 94 млрд. долара, докато китайската ICBC заема шестата позиция, като се изкачва с 2 места спрямо 12 месеца по-рано.

В топ 10 намират място още две щатски и две китайски марки. Това са Facebook и WalMart, оценени на 79 и 77 млрд. долара, както и Pingan, и Huawei, които се оценяват с 19 и 4.5% повече спрямо година, а брандовете им вече струват 69 и 65 млрд. долара.

В челото са още Mercedes, технологичната Verison, китайската China Construction Bank, АТ&T, Toyota, State Grid, Disney, Agricultural Bank of China, WeChat и Bank of China. 

Най-силните сектори в класацията

Банковият сектор има най-много представители в топ 500 – цели 66, докато технологичните компании и тези от сферата на търговията на дребно са с по 46 и 45 компании.

Представителите от САЩ са общо 205 на брой, а тези от Китай и Япония съответно 70 и 36. С 32 компании е Франция, докато Германия и Великобритания имат по 21 и 20 фирми в класацията.

Кои са брандовете с най-силен ръст?

Tesla и Instagram бележат най-силен ръст в оценките на своите брандове – 64.9 и 58%, следвани от японската Mitsubishi Group – 42.8%.

В Европа – Mercedes остава най-ценният B2C бранд с оценка от 65 млрд. долара. Немската верига супермаркети Lidl пък е най-бързо развиващата се марка на Стария континент.

Най-силните брандове

След спомената по-горе Ferrari се нареждат още Disney, WeChat, Сбербанк и Deloitte. В топ 10 са още Coca-Cola, китайската Tencent, Rolex, PWC и PayPal.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

katia polk
# 0
10:01 | 31 January 2020
Здравейте, Всички са толкова щастливи, че разказах страхотните си показания за това как се сдобих моята сума за заем за желание от Авраам, който е манекенката на заемащия заем Компания, искам бързо да използвам тази възможност, за да уведомя целия свят от това, г-жа Нурс Джая от Малайзия, в която търсех заем стартирам собствен бизнес в подкрепа на моя бизнес, разходи, така че отидох онлайн търсене на заем, когато попаднах на някои кредитори, които ме изневериха и изтрих малкото си пари по това време, обърках се, че не го правя дори знам какво да правя, защото малкото пари, които имах със себе си беше отнет от онези измамни копелета, които наричат ​​себе си истински заем заемодатели, И така в един верен ден, докато разглеждах интернет в търсене на работа попаднах на някои свидетелства, коментирани във форума от една госпожа благославя идидоха и госпожа моника за това как получават заема си заемане на заемане на компанията Имейл: rannerloan565@gmail.com Затова си казах, че трябва да изпробвам това, тъй като бях толкова уплашен относно това, което ми направиха другите заемодатели. Е-мейл адрес, който беше в тези коментари във форума, така че аз се свързах с него, информирайки го, че съм го препратил от някои клиенти които получиха заема от неговата компания, г-н Адам, и г-жа Суле Луис, така че когато чу, че е много щастлив от това, затова ме увери в това в правилната компания, където мога да получа моята сума за заем за желание, Те дадоха мен кредитен формуляр за кандидатстване за заем, който да попълня и върна, направих всичко това, дадох им цялата ми необходима информация за мен, така че ми беше дадена условията и състоянието на тяхната компания всичко вървеше гладко без никакви забавяне, за не по-малко от 24 часа бях информиран, че заемът ми валидна сума от 12 000 евро са регистрирани и одобрени от техния борсов съвет попечител, Така че по това време бях толкова щастлив, когато ми казаха трябва да ги изпращам чрез банкови данни, но аз бях малко скептичен към това така че казах, че имам доверие и вярвам за този кредитор да се обадя на г-н Авраам i ги дадох по банкова сметка, така изненадващо получавам и предупреждавам от моята банка че сметката ми е кредитирана със сумата от 12 000 евро от г-н ABRAHAM. Затова аз спешно му изпратя имейл, че получавам заема си успешно, Така че скъпите ми братя и сестри там все още търсят истински заем компания ще ви посъветвам любезно да се свържете със заемната компания на Ranner E-mail: rannerloan565@gmail.com и знам, че той също ще ви помогне с размера на заема за вашето желание, изпратете им имейл днес и ще се радваш, че го направи. от сестра Nurs Jaya, malysia *
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg