Той е най-богатият човек в света за всички времена

20272
Той е най-богатият човек в света за всички времена

Основателят и главен изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос вече притежава 106 млрд. долара, сочат данни на Bloomberg. Това го поставя на челна позиция сред най-богатите хора на всички времена.

Данни на сп. Forbes показват, че състоянието му възлиза на 104.8 млрд. долара.

Основна част от богатството на Безос идва от притежаваните от него 78.9 млн. акции от Amazon. Книжата на технологичната компания добавят над 7% към стойността си от началото на годината, както и 56% през 2017 г.

Безос притежава също така и вестник Washington Post, както и компанията за космически изследвания и пътувания Blue Origin.


Джеф Безос се изкачи на челната позиция сред най-богатите хора в света през юли, но за кратко. След това отново зае първото място през октомври, а границата от 100 млрд. долара той премина през ноември миналата година.

Въпреки че днес Бил Гейтс притежава 93.3 млрд. долара, според Bloomberg, той все още можеше да е най-богатият човек за всички време, ако не бяха благотворителните му каузи, за които той е дарил милиарди долари.

През април 1999 г. сп. Forbes информира, че богатството му вече е малко над 100 млрд. долара, което, с отчитане на инфлацията през годините, днес се равнява на 148 млрд. долара.

Дарените от Гейтс през годините 700 млн. акции на Microsoft и 2.9 млрд. долара кеш, прибавени към днешното му състояние, правят невероятните 150 млрд. долара. При това без отчитането на инфлацията през годините.

Нека обаче се върнем на Джеф Безос. Той днес е единственият човек в света със състояние от над 100 млрд. долара. Ето седем невероятни факта за най-богатия човек на планетата.

Той печели повече от когото и да е

Само през 2017 г. Безос е спечелил 33.6 млрд. долара, а година по-рано 19.3 млрд. долара. Дневният му доход за миналата година е 92 млн. долара, докато на час той печели по 3.83 млн. долара.

Искате ли да знаете колко ще спечели Безос за минутата, за която ще прочетете този материал – около 64 000 долара.

Невероятният живот на Джеф БезосВторият най-богат човек в света

Безос притежава над 4 пъти повече пари от своя университет

Безос завършва Принстън през 1986 г. По последни данни от 2017 г., университетър притежава 22.8 млрд. долара, което е около 21.5% от богатството му.

Той е един от 25-те най-големи земевладелци в САЩ

Според Land Report, Безос е 25-ият най-голям собственик на земя в САЩ. Най-голямото му ранчо се простира на 120 000 дка и се намира в Тексас. Именно там е разположена и централата на Blue Origin.

Имението му струва по-малко от 1% от богатството му през 1998 г.

Преди точно 20 г. Безос купува имение в покрайнините на Сиатъл за сумата от 10 млн. долара. По това време Amazon вече е публична компания, а богатството му се оценява на 1.6 млрд. долара.

Това ще рече, че имението му е коствало 0.625% от състоянието му по онова време. Днес подобно имение може да се намери на пазара на цена от 70 млн. долара.

Планира да изгради най-голямото семейно имение във Вашингтон

Според информация на Washington Post, основателят на Amazon е купувачът на най-голямото семейно имение във Вашингтон.

Той е придобил две съседни постройки с обща площ от 2508 кв. м, където преди беше музеят на текстила.

Имотът, който се намира в един от най-престижните квартали на Вашингтон – Калорама, бе обявен, че е закупен още през октомври от неизвестен купувач.

Докъде се простират пипалата на империята на Джеф Безос?От Washington Post до верига супермаркети

Уорън Бъфет притежава 30 млрд. долара, когато Безос влиза в клуба на милиардерите

Да, това е факт, но днес Безос е по-богат - не само от Бил Гейтс и Уорън Бъфет, но и от всички останали над 2000 милиардера в света.

Днес, 20-години по-късно, Безос дори притежава 20 млрд. долара повече от Бъфет.

Това може би е само началото

Според Oxfam, Безос може да се превърне в първия трилионер в света. Това може да се случи след около 24 години, тъй като прогнозата бе дадена през 2017 г. 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg