А1 и НАПГ подготвиха 355 деца от приемни семейства за новата учебна година

3367
А1 и НАПГ подготвиха 355 деца от приемни семейства за новата учебна година

© А1

В навечерието на 15 септември 355 деца от приемни семейства в България са готови за първия учебен ден с подкрепата на НАПГ и А1.

За 39 от тях предстои за първи път да чуят училищния звънец и да поемат по пътя на знанието, 161 деца са от втори до шести клас, а 155 юноши са в гимназиална възраст - от седми до дванадесети клас.

Традиционно А1 и Националната асоциация за приемна грижа (НАПГ) организираха и празник за децата в приемна грижа, който тази година се проведе в Хасково. В него се включиха 17 деца и тийнейджъри от Хасково и региона, и получиха своите специално подготвени раници с тетрадки, образователни пособия и учебни помагала лично от Мирослав Долапчиев, председател на НАПГ, и Нина Неделчева-Георгиева от А1.


„Независимо дали ви предстои да започнете първи клас, или вече сте по-големи, сигурна съм, че първият учебен ден носи много вълнение. От опит знам, че това важи и за вашите родители, за които всяка ваша стъпка напред е огромен повод за радост и гордост. Вярвам, че ще научите много нови и полезни неща за буквите, цифрите, историята и природата, както и за технологиите, за които ние в А1 усилено работим. От името на всички колеги в А1 ви пожелавам весела и успешна нова учебна година“, коментира Нина Неделчева-Георгиева от А1 България.

“Приемната грижа спасява детството и създава личности. Щастлив съм, че и тази година виждам пораснали деца, които са на сигурно, обичани са и ходят на училище, за да може след време да са полезни на обществото ни, а защо не  - и да спасяват животи”, каза пред децата и родителите приемният родител и председател на НАПГ Мирослав Долапчиев.

Празникът в навечерието на учебната година е част от дългогодишната подкрепа на А1 за инициативите на НАПГ, насочени към осигуряването на позитивна семейна среда за повече деца в страната.

Инвестицията на А1 за каузата на приемната грижа у нас за последните 10 години под различни форми на финансиране надвишава половин милион лева. Компанията подпомага провеждането на ежегодни национални лагери за приемни деца и тийнейджъри, осигурява образователни пособия за учениците от приемни семейства, а по-големите от тях получават кариерно консултиране за младежи.

През последните години бяха организирани специални вечери за абитуриентите от приемни семейства, церемонии за принос в приемната грижа и годишни срещи на приемните родители.

Близо 100 000 лева инвестира А1 и в подкрепа на икономически уязвими семейства за предотвратяване на раздялата между биологичните родители и децата им, чрез инициативата „Родители+“.

604 деца от уязвими семейства получиха подкрепа от А1 и НАПГОбщата инвестиция на А1 за развитието на програмата „Родители+“ е близо 100 000 лева, а приносът на компанията за каузата на приемната грижа надхвърля половин милион лева в последните 10 години

Средствата са събрани от даренията от 1 лев, които А1 предоставяше на НАПГ за всяко сваляне на първото по рода си приложение А1 SmartAD, което компанията стартира през 2019-а година. То предлага рекламно съдържание, съобразено с интересите и предпочитанията на регистриралите се потребители.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg