А1 откри ново крило на детската градина за деца на служители

536
А1 откри ново крило на детската градина за деца на служители

© A1

С музика и игри А1 отбеляза откриването на новото крило на детската градина за деца на служители, предназначено да посрещне най-малките – до 3 годишна възраст. В него ще учат, играят и опознават света 16 деца в яслена възраст.

С това разширение броят на малчуганите, които ще могат да се забавляват и да учат в детската градина на А1, доближава 80.

Миглена Узунова-Цекова, старши директор „Човешки ресурси“ и член на Лидерския екип на А1 България, коментира: „Поздравявам най-малките членове на семейството на А1 – децата на нашите служители, със завършването на учебната година. Поздравявам и техните родители, с които заедно се справихме с предизвикателствата през последната година. Сигурна съм, че въпреки наложителните прекъсвания, заради пандемичната обстановка, децата научиха много и се забавляваха заедно със своите приятели. Затова съм много горда, че днес откриваме разширената детска градина, в която още 16 деца ще опознават света заедно. За нас в А1 е от изключителна важност не само да създаваме благоприятна среда за работа на служителите, но и да им гарантираме спокойствието, че за техните деца се полагат качествени и всеотдайни грижи.“


Детската градина на А1 е създадена още през 2009 г. и през завършващата учебна година се посещаваше от около 60 деца на служители на компанията, разпределени в три възрастови групи. За тях се грижат общо 13 учители и възпитатели.

Общият размер на разширения комплекс на детската градина е 1000 кв.м. Той включва уютни и просторни помещения за учене, игри, хранене и сън, както и двор за игри, оборудван с подходящи за отделните възрастови групи кътове по интереси, съобразени с всички изисквания за безопасност. Инвестицията на А1 в проектирането, изграждането, оборудването и поддръжката на детската градина от създаването ѝ през 2009 г. досега възлизат на близо 1 милион лева.

Детското заведение в кампуса на централния офис на А1 в София е част от цялостната политика на А1 да предлага на служителите си не само благоприятни условия на труд, но и условия за по-добър баланс между работата и личния живот, и грижа за техните деца и семейства. Неслучайно в навечерието на 1 юни А1 стана една от първите компании у нас, носител на сертификат „Компания – приятел на детето“.

Званието се присъжда от Националната мрежа за децата за дългогодишните систематични и целенасочени усилия на А1 в подкрепа на децата и техните родители, след подробен одит на дейността, начина на работа, условията, които предоставя на своите служители, и социално-отговорните инициативи, които развива.

 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg