А1 получи златен Годишен знак „Отговорна компания – отговорни служители“

408
А1 получи златен Годишен знак „Отговорна компания – отговорни служители“

© А1

Само седмица след като А1 обяви, че удвоява събраната през 2020 г. от дарения по ведомост сума от 40 000 лева, телекомът получи златен Годишен знак „Отговорна компания – отговорни служители“.

В съответствие с противоепидемичните мерки, наградата беше обявена на онлайн церемония. Съорганизиратори на инициативата са Фондация BCause, Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО), Българската асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Това е вторият пореден златен знак за телекома, който стана един от носителите на наградата и през миналата година. От тогава до сега броят на дарителите сред служителите, както и общата сума на даренията устойчиво се увеличават.


Компанията се утвърди като един от най-големите дарители в страната и на корпоративно ниво, подпомагайки системата на здравеопазването в тежката 2020 г. Дарителството по ведомост е част от цялостната визия на А1 да подкрепя социално значими каузи, сред които е и приемната грижа, за която компанията си сътрудничи с Националната асоциация за приемна грижа.

“Пандемията повлия на живота на много нива, провокира ни да бъдем повече и по-често добри, защото трудностите могат да бъдат и възможност. Когато имаме позитивна нагласа, успяваме да видим възможностите за това, подаваме ръка на много хора и каузи, които имат нужда от подкрепа,” каза при получаването на наградата Миглена Узунова-Цекова, старши директор „Човешки ресурси“ в А1 България.

„За компанията ни е особено важно, че всичко, което правим като служители, получава и подкрепата на Лидерския екип. В началото на 2020-а година дадохме обещание, че А1 ще удвои сумата от даренията на служителите за различни каузи и така заедно подкрепихме деца, хора в неравностойно положение, животни в беда с общо 80 000 лева. Удвоихме броя и на съмишлениците на добротворчеството сред колегите в компанията,“ допълни тя.

А1 предоставя възможност на всички служители сами да решат дали и с колко биха искали да подпомогнат 9 различни социални каузи. Сред тях са Animal Rescue Sofia, фондация „Нашите недоносени деца, център „Тацитус“, стипендиантската програма „Готови за успех“, младите педагози от „Заедно в час“, Фондация „Очи на 4 лапи“ и „Проект Северозапад“, Фондът „Лечение и рехабилитация на деца“, както и Фондация „Dare2Care”, която се грижи за бедстващи животни.

„През миналата година ние положихме доста усилия, за да привлечем още колеги за каузата и резултатите показват, че явно сме успели,“ коментира Биляна Дражева, мениджър
 Вътрешни комуникации и корпоративна социална отговорност“ в А1 България. „Затова тази награда е истински повод за гордост и се надявам, че чрез нея ще привлечем още повече дарители. Виждаме смисъл в тези действия и благодарим на всички колеги, които се включиха, както и на организаторите за възможността да помагаме,“ допълни Дражева в онлайн включването си към събитието.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg