A1 с осем отличия от PR Приз 2019

596
A1 с осем отличия от PR Приз 2019

© А1

Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО) отличи A1 с осем награди на конкурса PR Приз 2019.

Компанията спечели три първи места в категориите „Специално събитие”, „Корпоративна кампания” и „Кризисни комуникации” и получи специалната награда на Обществения съвет на БДВО.

На церемонията, която се проведе в София, присъстваха практици в сферата на PR-а, маркетинга и рекламата, както и студенти по масови комуникации, участвали в конкурса.


„Изминалата година бе изключително динамична за нас. Стартът на ребрандирането бе огромно предизвикателство, но считам, че се справихме отлично и с екипът ни постигнахме значителни успехи в нашата цел да представим промяната в компанията и да покажем как се променяме, какви нови услуги и продукти предоставяме на клиентите.

Процесът по тази промяна продължава и до днес, защото постоянно разширяваме нашето портфолио от услуги и продукти. Благодарна съм за признанията и бих искала да поздрави всички колеги за неуморния им труд, който стои зад реализирането на кампаниите в конкурса”, сподели Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации” в А1 България.

Кампанията „Мтел става А1” бе отличена с първо място в категорията „Корпоративна комуникационна кампания”. Мащабната кампания по ребрандирането имаше за цел да информира всички в страната за навлизането на новия бранд, като същевременно ангажира своите служители в процеса.

По време на кампанията се реализираха редица комуникационни дейности, сред които: организиране на първата 5G демонстрация в България; организиране на специално събитие в партньорство с Община Монтана, на което се показаха предимствата на концепцията „Умен град“ с помощта на NarrowBand IoT технологията; събития за медии и служители, свързани с ребрандирането, представянето на музикалната платформа А1 Xplore Music, въвеждането на платежни услуги – А1 Кредитна карта и A1 Wallet, лансирането на собствената марка смартфони А1 Smart N9 и редица други дейности за външните публики и служителите на компанията.

Кампанията „Началото на нещо ново…” също бе отличена с първо място в категорията „Специално събитие”. По време на кампанията се организираха две последователни мащабни събития – едно за медии и партньори и едно за служители, на които бяха използвани за пръв път в страната 3D/360-градусови проекции, с които визуално да се представи промяната на компанията по един специален начин.

Трето първо място спечели кампанията „В момента няма връзка с този номер. Почива си на плажа в Гърция” в категорията „Кризисни комуникации”. Тя е реализирана презсептември 2018 година, по време на техническа авария на партньор на А1 Group, която остави за 3 дни около 24 милиона абонати на компанията без роуминг, в това число и 40 000 българи в Гърция по това време.

В рамките на кампанията бяха предприети редица стъпки, с които А1 да информира потърпевшите и техните близки и приятели за възникналия проблем, както и да компенсира засегнатите лица.

За своя подход към служителите на компанията А1 България бе отличена с две втори места. Първото от тях бе присъдено в категорията „Вътрешен комуникационен отдел”, а второто - в категорията „Проект за вътрешни комуникации”, където бе награден проектът „Тайната градина на А1” – събитие за служителите на компанията, посветено на техния принос в процеса по въвеждането на новия бранд.

В категорията „Комуникационен проект за продукт или услуга” А1 България взе второ място за кампанията „Точно ти. Точно твоята музика.” – кампания, фокусирана върху комуникацията на първата по рода си музикална платформа от български телеком – А1 Xplore Music. Представянето на новия продукт на А1 спечели и друга награда – трето място в категория „Имиджмейкинг и/или кампания с инфлуенсъри” с кампанията „Аз съм в А1 Xplore Music, а ти?”.

А1 България спечели и специалната награда на Обществения съвет на Българското дружество за връзки с обществеността за своите комуникационни усилия, свързани с цялостната реализация на кампанията по ребрандиране на А1.

През тази година А1 и БДВО реализираха и осмото издание на своето съвестно PR предизвикателството – А1 Challenge – насочено към студентите от сферата на комуникациите, връзките с обществеността и рекламата. За първа година то се проведе в иновативен, онлайн формат във Facebook, а студентите представяха своите проекти чрез видеа, заснети от самите тях. 

Конкурсът PR Приз е създаден от първата и най-голяма браншова организация в областта на комуникациите в България – Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО). Той има за цел да оцени постиженията на PR специалистите в страната. Тази година PR Приз 2019 бе под надслов „Influencing the influencers”, а наградите бяха раздадени за 19-ти пореден път.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg