АББ България празнува стомилионния си автоматичен прекъсвач

2018
АББ България празнува стомилионния си автоматичен прекъсвач

© АББ България

В изключително важен исторически момент за производствените мощности на АББ в България, заводът на компанията произвежда своя стомилионен миниатюрен автоматичен прекъсвач (MCB).

Като традиционен продукт на АББ, MCB е жизненоважен компонент в битови и промишлени инсталации, гарантиращ електрическата безопасност в множество приложения. 

Той е предназначен автоматично да изключва електрическите вериги в условия на претоварване или неизправност, за да подобри безопасността и цялостната надеждност.


Заводът в Раковски, разположен в близост до град Пловдив, има две производствени съоръжения, открити през 2009 и 2013 г. Той разполага с над 1900 служители от региона и произвежда компоненти и продукти за оборудване ниско и средно напрежение, в това число над 4000 различни версии на MCB.

Производствената база се развива толкова успешно през годините, че вече изнася в цял свят продукти, произведени в България, и представлява образец за висок стандарт и за други производители.

Коментирайки важното събитие, Ханс В. Шефер, Mениджър на бизнес линията за продукти за DIN шини в Германия, сподели: “Вече сме произвели толкова много прекъсвачи, че ако се подредят един до друг, биха покрили разстоянието от София до Ню Йорк. Това огромно постижение е доказателство за усърдната работа и всеотдайност на българския екип, който през последните девет години наложи завода в Раковски като образец на най-висок стандарт, който другите да следват.”

С ясен ангажимент към местната икономика, АББ България е инвестирала в изграждането на капацитета и експертния опит на своя екип, и бе призната за Работодател на годината в България за 2018 г. за своя иновативен подход към развитието и обучението на хора.

“Ние съзнаваме, че хората са ключът към успеха и поради тази причина привличаме най-талантливите, като се грижим и за повишаване на квалифицираността на всички наши екипи, за да реализираме най-добрите възможни резултати за нашите клиенти. Здравето и безопасността са ключов приоритет за АББ и ние организираме редовно дейности с цел създаване на осведоменост, че това е от фундаментално значение за начина, по който работим”, заяви Уве Чирнер, управител на завода в Раковски.

Персонализираните тестови линии на заводите са проектирани и произведени в Германия с цел да осигуряват най-високи нива на стандарти за качество. За да се гарантира, че всички механични и електрически характеристики на един MCB са 100% тествани, се използват роботи на АББ, които автоматично тестват компонентите по ключови показатели на производителността, преди те да напуснат завода.

Освен завода в Раковски, АББ управлява и два завода за продукти ниско напрежение в Петрич, както и производствена база за продукти високо напрежение в Севлиево.

Във Варна компанията разполага и с модерна сервизна станция за турбокомпресори, която обслужва клиенти както от българското, така и от румънското крайбрежие на Черно море. Централният офис на компанията в България се намира в София.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg