Air France-KLM в класация на Dow Jones

553
Air France-KLM в класация на Dow Jones

© Air France-KLM

За тринадесета поредна година групата Air France-KLM е включена в европейската и световната класации на Dow Jones - Dow Jones Sustainability Index (DJSI) - индексът за оценяване на компаниите по отношение на устойчивото им развитие.

Групата е единствената авиокомпания, която ще бъде включена в европейската класация. Класирането се основава на задълбочен анализ на икономическите, социалните и екологичните показатели на над 3,400 международни групи.

Оценката се прави въз основа на многобройни критерии като: корпоративно управление, екологична политика, условия на труд и социални инициативи.

За да интегрира устойчивото развитие в своите дейности и операции, Air France-KLM се концентрира върху четири основни насоки:

  • Намаляване на въздействието върху околната среда чрез: оптимизиране на операциите, иновации във веригата на доставки, участие на всички служители и на цялата индустрия.
  • Да предостави на клиентите си иновативни и екологични продукти и услуги, като се вземат предвид предизвикателствата за устойчиво развитие по цялата верига на обслужване,.
  • Насърчаване на отговорна политика в областта на човешките ресурси и насърчаване на развитието на личността, за да се гарантира мотивацията и професионализма на служителите.
  • Принос в икономическото и социалното развитие на териториите, където групата оперира.

Air France-KLM продължава своите иновативни действия за устойчиво развитие, особено чрез интегриране на принципите на кръгова икономика в своите операции и чрез разработване на устойчиви алтернативни горива за въздушния транспорт.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg