Акциите на компания поскъпнаха с 825%, откакто обяви фалит

3333
Акциите на компания поскъпнаха с 825%, откакто обяви фалит

© Pixabay.com

Откакто обяви фалит в края на май, цената на акциите на компанията за автомобили под наем Hertz са поскъпнали с 825% като само вчера ръстът бе от над 70%.

Това не е точно нещото, което инвеститорите биха очаквали от компания, която заяви, че не може да обслужва задълженията си.

След като пандемията от коронавирус сложи край на пътуванията, Hertz пострада сериозно, тъй като голяма част от нейните приходи идват от пътникопотокът, който преминава през летищата.


Hertz обяви фалит на 22 май (петък).

Акциите отвориха на цена от 41 цента на 26 май, като тя падна до 40 цента.

От тогава книжата поскъпнаха с 825%, достигайки връх от 3.70 долара за брой вчера.

Един от инвеститорите, които изпуснаха големият ръст е милиардерът Карл Айкан, който имаше дял в компанията от 2014 г.

В уведомление до щатската Комисия по ценни книжа и борси, Айкан обясни защо е продал дела си в Hertz на средна цена от 72 цента, което му е донесло загуба от над 1.8 млрд. долара.

От срещуположната страна на Айкан по отношение на Hertz са инвеститорите на дребно, както може да се види от скока в броя на акаунтите в платформата за търговия Robinhood, които притежават акции на компанията.

Преди заявлението за фалит, близо 43 000 профила в Robinhood са притежавали акции на Hertz. До вчера обаче този брой почти се е удвоил до 73 000.

След като пътниците започнат отново да летят, бизнесът на Hertz може да се възстанови, но дали техните акции ще са тук, за да участват в това предстои да се види. Обикновено стойността на акциите на компания, която преминава през процедура по фалит, бива изтрита напълно.

Технически книжата на Hertz поскъпнаха до 50-дневната си пълзяща средна стойност от 3.78, където обаче не можаха да пробият.

Въпреки поскъпването напоследък, акциите на Hertz са в низходящ тренд и губят 80% от стойността си от началото на годината.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg