Алкомет очаква ръст на продажбите през 2018 г.

868
Алкомет очаква ръст на продажбите през 2018 г.

Шуменският производител на алуминиеви изделия Алкомет очаква ръст на продажбите за 2018 г., показват данните от одитирания отчет на дружеството. 
 
От компанията посочват, че ако цените на алуминия на Лондонската метална борса се запазят, продажбите тази година ще се увеличат с 5%, до 380 милиона лева.

За миналата година компанията реализира приходи от 361 милиона лева и печалба от 15.4 милиона. За тази година Алкомет предвижда марж на печалбата преди лихви, данъци и обезценки от порядъка на 8.8% и на нетната печалба от 4.8%.
 
Ръководството на компанията прогнозира най-силен ръст в продажбите на пресови изделия - около 8% спрямо постигнатите количества за 2017 г., като акцентът отново ще е върху продуктите, носещи по-висока добавена стойност (елоксирани, боядисани и специални профили). Очаква се на пазара да бъдат реализирани 23 700 тона.
 
С 4% пък се очаква да се увеличат приходите от продажби на валцови изделия, като ще достигнат 47 700 тона. В този сегмент компанията продължава да набляга на фолията – домакински, технически, обмазани и пакетиращи, както и на продажбите на финсток (алуминиева лента за топлообменници).

В отчета се посочва, че това са продукти със стабилни пазарни позиции на европейския пазар и с висока добавена стойност.  
 
Последната сделка с акциите на Алкомет на БФБ-София е сключена на 28 март на цена от 13.90 лв. за брой. За последния месец книжата на компанията поскъпват с близо 3 на сто. 
 
Алуминият се търгува на ниво от 1995 щатски долара за тон на London Metal Exchange, като от началото на 2018 г. бележи спад от 12.3 на сто.   
 
 

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg