А. Хаджийски: Нищо запомнящо се днес

922
А. Хаджийски: Нищо запомнящо се днес

„Няма да се случи нищо запомнящо се през последната сесия на БФБ-София, в тази кратка седмица, предвид обичайно ниската ликвидност", коментира Ангел Хаджийски, брокер в ИП Капман, за Profit.bg. „Липсата на инвеститори се обуславя и от несигурната обстановка на международните капиталови пазари, където волатилността продължава да бъде много висока".

Събитията, които ще влияят на търговията и в следващите седмици се очаква да бъдат новините около приватизацията на Булгартабак-Холдинг АД, ЕРП-тата, както и възможните промени в индексите на БФБ при предстоящoто им ребалансиране, смята експертът.

Редовната търговска сесия на БФБ-София в четвъртък приключи разнопосочно за българските индекси. Макар денят да започна с повишение и за четирите ни пазарни индикатора, в неговия край ръст отчетоха SOFIX (+0.27%, 371.66 пункта) и BG 40 (+0.29%, 120.27 пункта). Пониженията бяха при останалите два индекса - BG REIT (-0.33%, 47.83 пункта) и BG TR30 (-0.38%, 309.44 пункта).

Общият оборот на регулиран пазар надвиши 662 хил. лева. През деня се търгуваха 50 емисии акции - 17 затвориха на плюс, а други 8 не отчетоха промяна в котировките си.

Материалът е с аналитично-информационен характер и не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg