Акциите на Трейс груп холд и Енемона днес се търгуваха по цените от IPO-тата

1051
Акциите на Трейс груп холд и Енемона днес се търгуваха по цените от IPO-тата

Скандалните и много коментирани IPO-та на Трейс груп холд и Енемона днес се търгуват на нива под цените на предлаганията, осъществени в края на миналата година.

Бурните разпродажби на Българска фондова борса продължават с пълна сила рано тази сутрин, което прати акциите на двете компания на нива, неочаквани от никого преди няколко месеца.

Днес по позицията на Трейс груп холд бяха сключени сделки на ниво от 106 лв., като на проведеното през октомври IPO акциите бяха пласирани на цена от 110.50 лв. при презаписване от 1480 пъти.

В първия ден на търговия на 15 декември бе постигната средна цена от 302 лв., като спадът към днешна дата достига 63 на сто.

При Енемона днес книжата се търгуваха и на нива от 16.60 лв. при цена на пласиране от 16.80 лв. през ноември. Презаписването бе 30 пъти за институционалните и 60 пъти за индивидуалните инвеститори. На 14 февруари бе достигнат максимум по позицията на 20.76 лв.

Доста засегнати са акционерите на Зърнени Храни България, където днес имаше сделки на цена от 1.8 лв. или 60% под тази на предлагането от 4.50 лв. през декември.

Първа инвестиционна банка също се търгува (7.30 лв.) доста под 10.70 лв., на които бе реализирана емисията на институцията през май 2007 година. В тази категория попадат и доста други IPO-та.

От малкото, които се държат над цените на предлаганията през миналата есен, е Билборд, чийто акции, пласирани на 7.30 лв., днес се търгуват на нива от над 8 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg