Акция на деня - БенчМарк фонд имоти

972
Акция на деня -  БенчМарк фонд имоти

Индексите у нас приключиха деня на отрицателна територия, като търговията бе относително слаба. SOFIX се понижи с 0.8%, докато широкият BG40 загуби 0.3% от стойността си. Сините чипове се търгуваха разнопосочно.

Една позиция обаче направи впечатление със своя ръст при значителен изтъргуван обем, макар и повечето от акциите да минаха в една единствена сделка - БенчМарк фонд имоти АДСИЦ-София.

По позицията се изтъргуваха близо 262 хил. броя, а книжата на дружеството поскъпнаха с 12.12%, приключвайки при ниво от 0.47 лева.

Трябва да отбележим, че позицията не е от най-често търгуваните, макар и често да регистрира големи търгувани обеми, вследствие на големи единични сделки.

За последния месец акциите на дружеството са поскъпнали с 16.7%, а за последните три месеца на фона на силния ръст на останалите ценни книжа на БФБ са дори с понижение от 4.6%, според данни на борсата.

Не особено добре се представят книжата на дружеството и за последната една година, като в период те са изгубили близо 69% от стойността си.

През август компанията бе най-понижаващата се сред позициите в индекса BG40 за посочения период, като загуби 10% от пазарната си капитализация за месеца. За сравнение всички компании от индекса на сините чипове SOFIX регистрираха ръст през август.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg