Акция на деня - Тодоров

775
Акция на деня - Тодоров

Въпреки неуверения си старт в крайна сметка родните индекси приключиха на положителна територия. Индексът на сините чипове SOFIX регистрира повишение от 2.2%, докато широкият BG40 добави 1.4% към стойността си.

Най-повишаващата се на борсата позиция бе не особено ликвидната позиция - Тодоров АД. Книжата на дружеството поскъпнаха с 31%, макар и при не много голям изтъргуван обем от близо 6 000 акции.

Цената, при която приключи позицията, бе при ниво от 0.5 лв. за брой.

За последната една година обаче, акциите на дружеството все още се търгуват със спад от 66.1%, а за последните три месеца са загубили 25.5% от стойността си.

Напоследък името на дружеството бе замесено в някои негативни новини. Комисията за защита на конкуренцията наложи имуществени санкции на Тодоров АД и на Винополи ЕООД, съответно от 105 160 лв. и 20 160 лв., за извършено нарушение на чл. 36, ал. 3 от ЗЗК.

В тази своя част Законът забранява да се предлагат непазарни стимули спрямо купувачите като метод за въздействие върху техния избор с цел увеличаване на продажбите.

Повод за образуване на производството е игра под надслов „С любоff от Тоdoroff. Обиколи Европа с Todoroff", рекламирана в електронните медии. Рекламното съобщение се разпространява чрез електронната страница на „Винополи" ЕООД - официален представител на „Тодоров" АД за България и чрез рекламни пана. Участието в играта изискваше да е закупен продукт - вино или ракия с марката "Todoroff".

Комисията установи, че наградите в играта, с изключение на голямата, са в рамките на ограниченията, предвидени от закона. Голямата награда обаче, едноседмичен круиз за двама по Западното Средиземноморие, надхвърля законоустановения праг от 100 пъти цената на предлаганите продукти. В настоящото производство този праг е 940 лв., като за база е взета най-ниската цена от асортимента, тази на вината Boutique - 9.40 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg