Акция на деня - ЦКБ

942
Акция на деня - ЦКБ

Родните индекси отново показаха, че се отличават със собствено мнение и на фона на ръста на останалите световни пазари приключиха търговската сесия на отрицателна територия, макар и спадовете им да не бяха значителни.

Индексът на сините чипове SOFIX загуби 0.5% от стойността си, докато широкият BG40 се понижи с 0.4%.

Като цяло търговската сесия бе не особено динамична, а ликвидността при повечето от сините чипове бе ниска.

Като акция на деня можем да отличим - ТБ Централна кооперативна банка поради факта, че това бе позицията с най-голям изтъргуван обем акции за деня.

Собственика си смениха над 118 000 броя, при което книжата загубиха 0.7% от стойността си и затвориха в края на търговската сесия при ниво от 1.47 лева за брой.

Като говорим за банката можем да отчетем факта, че тя бе сред печелившите сини чипове за последните шест месеца, за който период пазарната й капитализация се повиши с 50%, а спрямо година по-рано акциите й се търгуват с понижение от едва 32%.

За последните три месеца повишението й възлиза на 18.4%, но за последния месец имаме отрицателен ръст от 3.3%.

Нека да припомним, че Централна кооперативна банка обяви неодитирана печалба за първите шест месеца на 2009 г. в размер на 7.697 млн. лв., или 0.09 лв./акция.

Година по-рано банката отчете 6.954 млн. лв. положителен финансов резултат, или 0.08 лв./акция.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg