Ал. Стоянов: Умерен ръст на БФБ днес

1381
Ал. Стоянов: Умерен ръст на БФБ днес

„Очаквам умерен ръст на капиталовия ни пазар днес, въпреки зелената вълна, преминала през Азия, Европа и САЩ", коментира за Profit.bg Александър Стоянов, изпълнителен директор на София Интернешънъл Секюритиз.

Според него инвеститорите ще бъдат предпазливи с оглед на засилващите се очаквания за корекция на международните пазари.

Вчера станахме свидетели на обрат в настроенията на Българска фондова борса. Въпреки негативното начало на борсовата сесия, три от индексите записаха солидни повишения. Ръстът за SOFIX бе от 1.69% до 434.16 пункта, като успя да изтрие част от загубите във вторник. Индексът BG 40 добави 1.02% към стойността си и приключи на 121.19 пункта. Ръстът за BG TR30 е от +1.16% на 323.10 пункта. Встрани от пазара приключи отново BG REIT (-0.67%, 41.64 пункта).

Общият оборот на регулирания пазар доближи 2 млн. лв. През деня се търгуваха 78 емисии акции, като ръст в цената имаше при 34 от книжата.

Материалът е с аналитично-информационен характер! Написаното не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа!

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Даниел
# 0
10:08 | 13 August 2009
Днес наистина ще има умерени повишения на индексите, характеризиращи фондовия пазар в страната. Те подтвърждават направения технически анализ от Александър Николов за капиталовия пазар от началото на годината. Повишението на основния индекс от неговата минимална стойност през февруари - март до сега е около 70 %. Нарастването на Софикс до предишните рекордни нива от около 1800 - 1900 базисни пункта е възможно да се извърши за сравнително кратък период.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg