Американските индекси завършиха разнопосочно

864
Американските индекси завършиха разнопосочно

Акциите на Уолстрийт стартираха с много силни повишения в сряда, но след обявеното намерение на ФЕД да запази лихвените равнища близо до нулата за по-дълъг период, загубиха част от първоначалния устрем.

Политиката на ФЕД е да се запази основният лихвен процент в диапазона от 0 до 0.25 и това увери инвеститорите в икономическото възстановяване. В самия край на сесията обаче, станахме свидетели на натиск от страна на продавачите и това смъкна индексите от върховете им за деня.

Индексът Dow Jones Industrial Average се повиши с 30.23 пункта, или 0.31%, до 9 802.14 пункта, след като по-рано бе стигнал повишение от 156 пункта, или 1.6%. Широкият бенчмарк S&P500 добави 1.09 пункта, или 0.1%, до 1 046.50 пункта. Технологичният Nasdaq Composite обаче се понижи с 1.80 пункта, или 0.09%, до 2 055.52 пункта.

Стойността на най-големия производител на компютърни чипове в света Intel Corp се повиши с 1.9% до 18.69 долара, въпреки заведеното дело срещу компанията за обвинения за налагане на монопол.

По-рано през деня бе обявен броят на безработните за октомври, измерен от ADP. 203 хиляди служители са загубили работата си през изминалия месец, в сравнение с 227 през септември, което инвеститорите отчетоха като позитивно подобрение, въпреки че очакванията бяха още по-смели.

Секторите, които се радваха на положителен инвеститорски интерес бяха финансовият сектор и здравеопазване. Компанията Ambac Financial Group оповести зашеметяващи финансови резултати на фона на песимистичните очаквания на анализаторите. Печалбата на компанията за третото тримесечие е 2.19 млрд. долара, или 7.58 долара на акция, тотално обръщане на загубата от 2.4 млрд. долара, или 8.45 долара на акция за същия период миналата година. Анализаторите очакваха загуба от 4.43 долара на акция. Книжата на Ambac приключиха търговията с ръст от 35.14% до 1.50 долара.

Секторът на здравеопазването отчете ръстове вчера след като републиканците спечелиха ключови победи в два щата и това евентуално може да забави остро критикуваните реформи на администрацията на Обама. Също така повишението бе подпомогнат от по-добрите финансови резултата на Wellcare Health Plans Inc., чиито акции скочиха с 6.7%, а след официалната сесия добавиха още 2.14% до 28.69 долара.

Петролните фючърси с падеж декември останаха над 80 долара като последните сделки бяха на 80.23 долара за барел на стоковата борса в Ню Йорк. Златото се повиши до нови върхове и достигна 1 096.90 долара за тройунция, след което отстъпи незначително и приключи на 1 086.70.

Доларът отново поевтиня и двойката EUR/USD се търгуваше в диапазона 1.4701-1.4907.

Използвани са публично достъпни източници на информация.

Изготвил: Константин Сираков, инвестиционен консултант, Global Markets Ltd.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg