Анализаторите от GS също занижиха прогнозите си за S&P 500

2245
Анализаторите от GS също занижиха прогнозите си за S&P 500

Анализаторите на щатската инвестиционна банка Goldman Sachs са известни с бичите си нагласи относно щатските индекси. От банката обаче, направиха рязка промяна в очакванията си и занижиха прогнозите си както за печалбите, така и за нивата на щатските компании и индекси.

След понижението на щатските индекси в края на август от банката заявиха, че загубите могат бързо да бъдат възстановени по подобение на 1998 година. Това мнение обаче, вече е коригирано.

„Занижихме прогнозите си за печалбите на компаниите от S&P 500, както и по отношение на нивата на индекса“, коментира главният анализатор на банката Дейвид Костин. “Причината за тази промяна е очакваното по-бавно развитие на щатската и китайската икономика и по-ниските цени на петрола от предходните ни очаквания“, допълва още специалистът.


Костин очаква индексът S&P 500 да приключи годината при нива от 2 000 пункта, спрямо предходните му прогнози за нива от 2 100 пункта. Той също така занижава прогнозите за сумарна печалба на компаниите от индекса от 114 долара на 109 долара.

Индексът S&P приключи вчерашния ден при ниво от 1 881 пункта, или понижение от 8% от началото на годината.

Костин се присъединява към анализаторите от RBC Capital, Bank of America Merrill Lynch, Credit Suisse и Deutsche Bank, които занижиха прогнозите си за широкия индекс през последните седмици.

Специалистът обаче очаква печалбите на щатските компании да възстановят ръста си през следващата година и да се повишат до 120 долара, което да инициира повишение на индекса до нива от 2 100 пункта до края на следващата година.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg