Б. Иванов: Погледите ще са вперени навън

1484
Б. Иванов: Погледите ще са вперени навън

„През последните десетина дни наблюдавахме 20-30% корекция на развитите пазари в не толкова увеличени обороти, предизвикана от поредицата политически и икономически новини. Очаквано беше след бързото лятно падане на борсовите индекси, то да бъде последвано от краткосрочно възстановяване, което има вероятност да се окаже в диапазона 7-10%, но нека не се заблуждаваме - това вещае още волатилни сесии", коментира Бончо Иванов, портфолио мениджър в ОББ Асет Мениджмънт, за Profit.bg.

„В сянката на тези събития родният ни капиталов пазар първоначално плахо ще се ослуша, за да види колко притеснителни са сигналите от външните данни, а оборотите и натискът на продавачите вероятно ще паднат до познатите ни нива за летните жеги", добави още експертът.

В частност за днешната борсова сесия, Бончо Иванов смята, че погледите ще са вперени в излизащите важни данни за големите икономики.


„Вероятни лоши икономически показатели за най-голямата икономика в Европа, Германия, ще повлече крак в краткосрочното възстановяване и на нашия пазар", каза в заключение експертът.

Повечето от българските индекси на БФБ-София започнаха седмичната търговия с повишения. В зелено се оцветиха SOFIX (+0.08%, 384.11 пункта), BG 40 (+0.22%, 119.36 пункта) и BG REIT (0.46%, 47.58 пункта). Индексът BG TR30 отчете понижение от 0.12 на сто и затвори на 313.94 пункта.

Общият оборот на регулиран пазар надвиши в понеделник 1 млн. лева, като в основата му (717 хил. лева) бе търговията с корпоративни облигации и по-конкретно на Юробанк И Еф Джи България (Пощенска банка).

Материалът е с аналитично-информационен характер и не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg