Б. Павлов: Активността ще остане ниска

1264
Б. Павлов: Активността ще остане ниска

„Високите температури в началото на седмицата поохлаждат инвеститорската активност на родната борса. Липсата на значими корпоративни новини допълнително ще натежи върху ниската ликвидност. Можем да станем свидетели на прехвърляне и размяна на предварително договорени пакети от ликвидни акции", коментира Божидар Павлов, брокер в Статус инвест, за Profit.bg.

Последните проблеми около Гърция, Италия и Португалия са калкулирани на този етап чрез липсата на корелация на БФБ с международните пазари, каза експертът.

„Резултатите от отчетите за второто тримесечие би раздвижило по-осезаемо търговията навън. Това може да се случи в края на месеца и у нас. Влияние несъмнено ще окажат и публикуването на традиционните за периода макроиндикатори", добави в заключение Божидар Павлов.

От четирите български индекса само SOFIX затвори на отрицателна територия вчера - SOFIX (-0.27%, 417.28 пункта). Повишението при останалите три бе следното: BG 40 (+0.82%, 129.10 пункта), BG REIT (+0.08%, 50.17 пункта) и BG TR30 (+0.15%, 337.33 пункта).

Общият оборот на регулиран пазар надвиши 1.25 млн. лева в понеделник. Сделки през деня се сключиха с акциите от 55 емисии. Повишение имаше при 21 от книжата, а още 11 не отчетоха промяна в цената.

Материалът е с аналитично-информационен характер и не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...