Б. Павлов: Активността ще остане ниска

1217
Б. Павлов: Активността ще остане ниска

„Високите температури в началото на седмицата поохлаждат инвеститорската активност на родната борса. Липсата на значими корпоративни новини допълнително ще натежи върху ниската ликвидност. Можем да станем свидетели на прехвърляне и размяна на предварително договорени пакети от ликвидни акции", коментира Божидар Павлов, брокер в Статус инвест, за Profit.bg.

Последните проблеми около Гърция, Италия и Португалия са калкулирани на този етап чрез липсата на корелация на БФБ с международните пазари, каза експертът.

„Резултатите от отчетите за второто тримесечие би раздвижило по-осезаемо търговията навън. Това може да се случи в края на месеца и у нас. Влияние несъмнено ще окажат и публикуването на традиционните за периода макроиндикатори", добави в заключение Божидар Павлов.

От четирите български индекса само SOFIX затвори на отрицателна територия вчера - SOFIX (-0.27%, 417.28 пункта). Повишението при останалите три бе следното: BG 40 (+0.82%, 129.10 пункта), BG REIT (+0.08%, 50.17 пункта) и BG TR30 (+0.15%, 337.33 пункта).

Общият оборот на регулиран пазар надвиши 1.25 млн. лева в понеделник. Сделки през деня се сключиха с акциите от 55 емисии. Повишение имаше при 21 от книжата, а още 11 не отчетоха промяна в цената.

Материалът е с аналитично-информационен характер и не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg