Б. Павлов: Можем да видим и тест на 400 при SOFIX

1495
Б. Павлов: Можем да видим и тест на 400 при SOFIX

„По-интересните събития от макроикономическия календар са насрочени за другата седмица, а консолидираните отчети на холдинговите дружества за края на месеца. Публикуваните до момента отчети отсяват перспективните и стабилни компании, устойчиви и неподатливи на съществен спад на цените им при страх от нова рецесия от една страна и тези, които на този етап носят повече негативи и все още не могат да преодолеят кризата, което неминуемо ще окаже влияние върху пазарната им капитализация при разпродажби", коментира Божидар Павлов, брокер в Статус инвест, за Profit.bg.

Дали търговията на БФБ ще бъде повлияна отново от международните новини и пазари предстои да видим днес.

„Твърде възможно е при превес на продавачите до края на седмицата да станем свидетели и на тестване на психологическото ниво на подкрепа от 400 пункта при SOFIX", смята експертът. „Разбира се, не изключвам и възможността за обратен сценарий, с достигане и на нивото от 415 пункта на водещия ни индекс по простата причина, че нашият пазар е алогичен и в много случаи не се влияе от външни фактори".

Повечето индекси на БФБ-София отчетоха понижения от по над процент в сряда - SOFIX (-1.29%, 409.27 пункта), BG 40 (-1.43%, 126.15 пункта), BG REIT (-1.0%, 49.27 пункта). Индексът BG TR30 загуби 0.88% и затвори на 336.66 пункта.

Дневният оборот на регулиран пазар достигна днес 1.18 млн. лева. През деня се търгуваха 64 емисии акции. Повишение имаше при 21 от книжата, а други 9 останаха без промяна в цената.

Материалът е с аналитично-информационен характер и не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg