Бр. Ганозов: Минимални изменения на индексите

3067
Бр. Ганозов: Минимални изменения на индексите

„Търговията на БФБ през последните дни и седмици бе силно засегната от негативните международни събития - напрежението в някои арабски страни и кризисната ситуация в Япония", коментира Бранислав Ганозов, брокер в ИП ФАВОРИТ, за Profit.bg.

„Считам, че тези влияния ще отслабнат до края на седмицата и повече внимание ще се отделя на вътрешни новини, като например приватизацията на Булгартабак-Холдинг или течащите в момента увеличения на капитала на няколко дружества", добави експертът.

Бранислав Ганозов очаква минимални изменения на борсовите индекси, както и на обема на търговия.

Фондовата ни борса скочи рязко в сряда, на фона на преобладаващите негативни настроения през последните седмици. Обратът в настроенията на БФБ-София се почувства и в дневния оборот на регулирания пазар - 6.88 млн. лв., от които 2.69 млн. лв. бяха от търговията с корпоративни облигации.

И четирите индекса на БФБ-София „светнаха" в зелено в сряда. С най-много нарасна стойността на SOFIX (+2.25%, 434.24 пункта), последван от BG REIT (+1.68%, 50.34 пункта), BG TR30 (+1.55%, 350.71 пункта) и BG 40 (+1.46%, 129.81 пункта).

Материалът е с аналитично-информационен характер. Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg