Брокери: Изнервена седмица на БФБ

2006
Брокери: Изнервена седмица на БФБ

Както всяка седмица, така и през тази, екипът на Profit.bg се допита за коментар на въпроса „Какво да очакваме на БФБ тази седмица?" до представители от пазара. Ето и техните коментари:

Благовест Крачев, брокер, Карол

Седмицата не вещае интересни събития. Смятам, че все повече се доближаваме до повратния момент, но вероятно той няма да е през тази седмица.

Засега пазарните сигнали показват, че текущият низходящ тренд е по-скоро корекция на средносрочния възходящ тренд, а не начало или подновяване на мечия пазар.

Ако това наистина е така, то наистина скоро можем да се радваме отново на възходящия тренд. Пазарът у нас следи и случващото се навън. Така че важни събития там няма да останат неотразени и при нас.

Константин Абрашев, портфолио мениджър, БенчМарк Асет Мениджмънт

През седмицата очаквам пазарът да остане изнервен и да продължи да страда от по-висока волатилност. Рязкото поскъпване, започнало от първото тримесечие, поизчерпа аргументите на оптимистите и те вече далеч не са толкова активни.

Това, успоредно с противоречивите макро данни, изнервя допълнително краткосрочните спекуланти.

Имаме пазар, който е наясно, че в средносрочен план ситуацията ще се подобрява и цените ще вървят нагоре, но не може да намери основателни причини, за да оправдава агресивно нарастващи покупки.

Всичко това е предпоставка за една доста колеблива търговия.

Христо Дурев, брокер, Астра Инвестмънт

Статуквото на ниски обороти от около месец насам, едва ли ще бъде променено през предстоящата седмица. Видно е, че институционалните и чуждестранните клиенти са в изчаквателна позиция с единични изключения.

Именно поради тези причини, очаквам спокойна седмица, с леко преимущество на положителните нагласи.

Публикуваните отчети не бяха добри, но в никакъв случай по-лоши от очакваните, така че до болка познатото клише "БФБ ще следва движенията на развитите пазари" ще важи в пълна сила, поне до петък.

Материалът е с аналитично-информационен характер. Написаното не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа!

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg