Брокери: Отчетите са на ход

2029
Брокери: Отчетите са на ход

Както всяка седмица, така и през тази, екипът на Profit.bg потърси мнението на пазарни участници относно очакваните от тях настроения на БФБ през следващите пет дена. Ето и техните коментари:

Константин Абрашев, портфолио мениджър, БенчМарк Финанс

Предстои напрегната седмица. Фокусът ще падне върху излизащите отчети. Очаквам корпоративните резултати да допринесат за по-голяма ценова колебливост, дори в рамките на отделните сесии.

Международните пазари, разбира се, ще са основа за представянето на българския пазар през седмицата въпреки, че акцентът ще е върху отчетите.

Факторът, който прави акциите атрактивни към момента е продължаващото понижение на долара. Aко ситуацията се запази, пазарите ще останат стабилни.

Развигор Христов, инвестиционен консултант, ПОД Бъдеще

Средносрочният тренд на пазара остава положителен. Смятам, че корекцията от миналата седмица бе в резултат на прибиране на печалби.

Тази седмица предстои публикуването на тримесечните, неконсолидирани отчети на публичните компании. Смятам, че те ще окажат въздействие на пазара, независимо от битуващите мнения, за слабото влияние на резултатите въху инвеститорите.

Материалът е с аналитично-информационен характер! Написаното не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа!

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

da be
# 0
09:10 | 26 October 2009
нищо няма да променят тъпите отчети! До сега ник'во влияние не оказваха та сега. То нема кинти, кой ше купува?
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg